יין חורפי מתובל בסגנון גליויין

מצרכים:

700 מל' יין אדום מרלו "זולוטיה פודקובה"
400 מל' מים (עדיף מינרליים)
1 תפוז עם קליפה
1 תפוח עץ ירוק עם קליפה
1-2 קלמנטינות ללא קליפה
2-3 מקלות קינמון
3-5 כפות סוכר

הוראות הכנה:

לדלל יין אדום במים ולהוסיף לו תבלינים ופירות הדר, ידעו עוד מימי הרומא העתיקה. מאוחר יותר הספרדים קראו למשקה הזה סנגריה, אותה היו מגישים קרה ובתוספת קרח. העמים הסקנדינבים, הצ'כים והגרמנים, שגם אליהם הגיעה הבשורה, העניקו למשקה שם גליויין ואף למדו איך לעשות אותו עוד יותר ארומטי. הם פשוט היו מחממים אותו בסיר ומגישים חם. בשני המקרים מדובר במשקה נהדר, אם כי בחורף ובמיוחד בליל השנה החדשה, כוס של יין מתובל חם, ססגוני וארומטי, יכול להיות פינוק מאגדות.

• לשפוך מים לסיר

• להוסיף סוכר, קינמון, פלחים של קלמנטינה, תפוח וחצי תפוז. רק שטפו אותם היטב

• לסגור את הסיר עם מכסה, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 15 דקות

• להוסיף יין ולחמם את תכולת הסיר למקסימום 80 מעלות. זאת אומרת, הנוזל צריך להיות חם אך לא להגיע לרתיחה. לסיר להוריד מהאש ולתת לסיר לעמוד עוד כשלוש דרות

• לכוסות הגשה להוסיף פלחים של התפוז הנותר. לשפוך את המשקה ולהגיש חם

אני לקחתי יין מרלו מולדובי "זולוטיה פודקובה", אותו מצאתי במעדני מניה. טעם משובח ונעים

בתיאבון!

המתכון באדיבות הילה ענתבי, עורכת הבלוג הקולינרי בשפה הרוסית "וקוסנו ישראל" ובעלת קונדיטוריית עוגות Pavlova