לזניה בשרית

מצרכים:

קופסה של עלי לזניה
500 גר' בשר כבש טחון
בצל בינוני חתוך לקוביות
400 גר' עגבניות חתוכות
2 גזר מגורד
100 ג' רסק עגבניות
כפית פפריקה
כוס מים
כפית וחצי סוכר (לטעום)
כף אבקת מרק
פלפל שחור טחון
מלח

רוטב עגבניות:
בצל קטן קצוץ
5 – 6 עגבניות
כפית פפריקה
כוס מים
כפית וחצי סוכר (לטעום)
כף אבקת מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הוראות הכנה:

  • לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר עד שהוא משנה צבעו לאפרפר. להוסיף את שאר המצרכים לתבל, להוסיף כוס מים, להרתיח ולהנמיך את האש ולבשל 10 דקות, לערבב מידי פעם. להוריד מאש.
  • רוטב עגבניות: לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את העגבניות, סוכר, תבלינים ולבשל כמה דקות. להעביר לבלנדר לטחון ולבדוק טעמים.
  • הרכבה: משמנים את התבנית להניח שכבה של עלי לזניה, מעל לצקת מרוטב העגבניות לשים מחצית ממילוי הבשר לכסות בעוד שכבת עלי לזניה שוב רוטב עגבניות, מעל שכבה נוספת של בשר עלי לזניה ואת שארית הרוטב.
  • חום בינוני 180 מעלות 30 דקות.