הסיפור שלנו
קבוצת מעדני מניה פועלת בתחום הבשר ותעשיית הנקניקים כבר מאמצע שנות ה-60. בבעלות הקבוצה מפעל לייצור מוצרי בשר, נקניקים ודליקטסים ומתמחה גם בייצור בצקים (קרפלך, בלינצ’סים וכו’). בנוסף,בבעלות הקבוצה ישנו גם משק מניה – משק לגידול ופיטום חזירים. המשק מהווה את אחד מעמודי התווך של החברה בהיותו היצרן אשר מספק את חומרי הגלם למפעל לצורך ייצור ועיבוד המוצרים השונים והמגוונים אשר קבוצת מעדני מניה משווקת.משק מניה הוא המשק הגדול בישראל, זהו משק המוגדר כמשק “סגור” המשמעות היא שכל תהליך הגידול מתחילתו ועד סופו נעשים בתוך המשק.

במפעל של מעדני מניה נעשים פיתוחים טכנולוגיים באופן מתמיד המייעלים את תהליך הייצור. פיתוחים אלה משפרים ומגדילים את איכות הבשר, טריותו ואורך חייו. תכונותיו הבריאותיות מגדילות את ערכי הבשר על פני ערכי השומן ומעלות את הערכים התזונתיים שלו ברמה הבריאותית.תהליך הייצור נעשה ע”י מכונות חדישות ומתקדמות המיובאות מאירופה, כל אלה עומדים בתקני בקרה ואיכות עולמיים.צוות המפעל המנוסה משקיע בייצור ופיתוח מוצרים חדשים ושמירה על איכותם. מעדני מניה עומדת בתקני איכות ובקרה מהמחמירים והמובילים בעולם.

מעדני מניה מקפידה לפתח באופן קבוע מוצרים חדשים אשר הינם ממובילי השוק. המוצרים החדשים תואמים לטעם המסורתי של יוצאי מדינות חבר העמים וכמו כן לטעם הישראלי. מעדני מניה עובדת עם חברות מובילות בתחום המזון והתבלינים אשר מספקות לה את חומרי הגלם האיכותיים ביותר ותבלינים מכל רחבי אירופה. בעקבות התפתחות החשיבה הבריאותית פותחו מוצרים חדשים המתאים לאנשים שאוהבים נקניק טוב ורוצים לשמור על בריאות תקינה. כמו כן, מעדני מניה שומרת ומקפידה שכל הרכיבים של המוצרים יהיו טבעיים ומבוקרים. מוצרי המפעל נמצאים תחת בקרת איכות ונבדקים באופן קבוע ע”י מעבדות מובילות ומתמחות בתחומם. מעדני מניה משדרגת באופן מתמיד את איכות המוצרים ואת ערכם התזונתי ומתאימה את עצמה לטרנד הבריאות והסביבה הירוקה.
מובילים בייצור
בנוסף לטכנולוגיות הפיתוח עובד המפעל על פי כללים סניטריים ושומר על טעמים ביתיים הנעשים מחומרים טבעיים. מעדני מניה מובילה בייצור הנקניקים המותססים (RAW), שנעשים בתהליך של עישון ותסיסה. כמו, מילנו, סרוולד רוסקיה ומגוון רחב בסדרה אשר בה אין לה כמעט מתחרים. כמו כן, משפרת החברה את מוצריה הקיימים ודואגת לחדש כל הזמן במוצרים חדשים. למעדני מניה מפעל לייצור בצקים אשר בו היא מייצרת מגוון רחב של כיסונים הממולאים בבשר, גבינה ותפוח אדמה. בחודשים האחרונים התרחב מפעל הבצק והחל לייצר סדרה חדשה של בלינצ’סים ממולאים.

למעדני מניה רשת מעדניות בשם מעדני מניה ודלי מניה הפרוסות ברחבי הארץ. חנויות המותג מעוצבות בקונספט ייחודי שבא לתת דגש על הרמה והאיכות הגבוה האופיינית למותג מניה. ניתן לראות כי העיצוב בחנות הוא עיצוב של מעדניות בוטיק אירופאיות והאווירה ביתית וחמימה. חנויות המותג מאפשרות למגוון לקוחותיה ליהנות מחוויה קולינרית מיוחדת במינה. ניתן למצוא בחנויות המותג את מגוון המוצרים שמייצר מפעל מניה במחירים אטרקטיביים לצרכן. מעדני מניה מייבאת באופן שוטף לחנויות שבבעלותה דליקטסים ומוצרים ייחודיים מכל רחבי העולם ומחפשת באופן קבוע מוצרים חדשים בתחום המזון שטעמם עונה לדרישות קהל היעד.

בחנויות המותג ניתן להשיג מגוון רחב של פירות ים, דגים, גבינות, משקאות אלכוהוליים במגוון אדיר של טעמים ובמחירים שווים לכל כיס. חנויות המותג מספקות חוויה של ריגושים וטעמים. בואו ותרגישו את חווית הטעמים של מעדני מניה!

קבוצת מניה פעילה בעסקי המזון והגורמה למעלה מ-50 שנה, כשהיא
מתמחה ביצור מוצרי בשר יחודיים ומפעילה רשת קמעונאית של
סופרמרקטים ומעדניות. בבעלותה ובניהולה של הקבוצה חוות חזירים
הגדולה בישראל המספקת כ-35% מתצרוכת הבשר הלא כשר. כיום
מעסיקה הקבוצה כ-400 עובדים.

קבוצת מניה היא בעלת מוניטין ושם דבר בתחום הבשר הלא כשר. הקבוצה עוסקת בגידול חזירים, מייצרת ומפתחת קו עשיר ומגוון של סדרת מוצרים, וביניהם ניתן למצוא: מוצרי בשר, נקניקים ופסטרמות, מבחר סוגי נקניקיות, דליקטסים איכותיים, מוצרי בצק ממולאים ומוצרי גורמה נוספים. מלבד רשת החנויות שבבעלותה, מפיצה הקבוצה את מוצריה באמצעות כ-1,000 מעדניות ומסעדות בישראל, מאילת ועד קריית שמונה.

תולדות הקבוצה

הרמן מניה ז"ל הקים את קבוצת מניה בשנות ה-60. הרמן החל את דרכו כקבלן בניה ופגש לראשונה במקצוע גידול החזירים בעת שביצע עבודות בנייה ביישובים בגליל, שהורשו לעסוק בענף חקלאות לא כשר זה. שיתוף הפעולה שנוצר בין תושבי היישובים הערביים נמשך עד עצם היום הזה. מאיר מניה, בנו של המייסד, הוא כעת הבעלים ומנכ"ל הקבוצה שהתרחבה עם השנים, וכוללת היום חוות חזירים הגדולה במדינה, מפעל בשר, 15 חנויות קמעונאיות בפריסה ארצית, מפעל למוצרי בצק, חברת יבוא, שיווק והפצה של מוצרי מזון וחברת נדל"ן.

פעילות חקלאות מודרנית

מייסד החברה החל לגדל חזירים בשנת 1966 ביישוב הגלילי עיבלין. בעשורים האחרונים הרחיבה הקבוצה פעילות זו, תוך מעבר לטכנולוגיות מתקדמות מהמובילות בתחום ועמידה בסטנדרטים בינלאומיים. קבוצת מניה היא מגדלת החזירים הגדולה ביותר בישראל, כאשר בבעלותה עשרות אלפי חזירים, והי מייצרת ומשווקת כ 35%- מתצרוכת הבשר הלא כשר בישראל.

יצור מוצרי בשר איכותיים

בשנת 1997 , הקימה קבוצת מניה מפעל לייצור מוצרי בשר ונקניקים מעושנים בראשון לציון, הנחשב לאחד מהמפעלים המתקדמים ביותר בסוגו בעולם. תהליך הייצור המשוכלל מאפשר עיבוד של מגוון מוצרי בשר, כמעט ללא צורך במגע יד אדם.

תהליך הייצור כולו נעשה בחדרי קירור גדולים, בטמפרטורות שאינן מאפשרות התפתחות של חיידקים ובקטריות למינהם. החברה שמה דגש על שמירת סטנדרטים סניטריים גבוהים במיוחד, בפיקוח קפדני של מהנדסי מזון המתמחים בבקרת איכות המזון מתחילת תהליך הייצור ועד סופו. קבוצת מניהעומדת בדרישות התקנים של משרד התקנים הישראלי, משרד הבריאות ושירותי וטרינריה. לאחרונה, הוענקו למפעל תעודות בשל עמידה בתקני ביקורת ואיכות
בינלאומיים (Haccp, ISO 900)

יצור מאפים ומוצרי בצק

בשנת 2001 , החלה קבוצת מניה לייצר גם מוצרי בצק ומאפים ממולאים. קו יצור זה החל כשותפות, אך כעת הינו בבעלות מלאה של הקבוצה.

רשת חנויות קמעונאיות

רשת מעדני מניה מונה כיום 16 חנויות בבעלות פרטית. החנויות פרוסות מקרית ים ועד באר שבע. שטחן של החנויות נע בין 200 מ"ר ועד ל-800 מ"ר. בשנים האחרונות החלה קבוצת מניה לפתוח מעדניות גורמה המעוצבות בקונספט חדשני המשלב בין סגנון מודרני אירופאי קלאסי לבין אווירת חמימות כפרית הנוצרת על ידי ריהוט עץ מיוחד, אווירה המשרה חווית קניה ייחודית והרמוניה קולינרית עבור הצרכן.

יבוא,שיווק והפצה של מוצרי מזון

בשנת 2011 החלה קבוצת מניה לייבא, לשווק ולהפיץ מוצרי מזון  (כגון אלכוהול, שוקולדים ומוצרים יבשים) בפריסה ארצית.

מעורבות בקהילה

משרדי הנהלת קבוצת מניה עטורים במכתבי תודה שנתקבלו מארגוני צדקה ומפעילויות התרמה, וביניהם בולטים ויצ"ו, יד שרה והאגודה למען החייל, עמותת חיים, עמותת גדולים מהחיים.