מתכוני מרקים
רכיבים:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים
- 1-2 שיני שום טרי
- ½ 1 כוסות עדשים כתומות (רצוי מהסוג הבהיר)
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ⅓ כפית כורכום
- ¼ כפית תבלין חוואיג׳ למרק (לא חובה)
- 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
- ½ 1 ליטר מים
- חופן כלי כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.
- בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, להוסיף את הבצלים הקצוצים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות. להוסיף את השום המגורד ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
- להוסיף את הבטטה, לחתוך גס את העגבניות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ מהבזיליקום. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.
- בינתיים אפשר להכין את הקרפלך. לטחון את המרק, אני אוהבת לטחון גס שיישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.
- לחלק את המרק לקעריות לפזר את הבזיליקום מעל.
בתאבון!
שתפו: