מתכוני מתוקים ומאפים
מצרכים:
- 500 מ”ל גבינה לבנה 5%
- 200 מ”ל שמנת חמוצה 15%
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- כפית תמצית וניל
- 3 כפות ריבת חלב
- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 250 מ”ל שמנת מתוקה קרה 32%
- 2 כפות סוכר (לקצפת)
- 320 גרם פתי בר בטעם קרמל או בטעם שוקולד
- 1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות
- פירורי פתי בר לקישוט
- 100 גרם ריבת חלב לקישוט
הוראות הכנה:
הכנת הקרם:
- מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל וריבת החלב במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפודינג ומערבבים שוב 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להתעבות ולהתייצב.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים אותה פנימה בתנועות קיפול עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד.
הרכבת העוגה:
- מרפדית את התבנית בנייר אפייה. אם רוצים עוגה ממש רכה – טובלים את הפתי בר בחלב לכמה שניות. אם לא – מדלגים על הטבילה. מניחים בתחתית התבנית שכבת ביסקוויטים ומורחים אותה בקרם בעזרת כף או לקקן. חוזרים על אותה הפעולה עוד שלוש פעמים, ומסיימים בשכבה של קרם.
- עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות 3 שעות (עדיף לילה שלם).
- לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפירורי פתי בר בטעם קרמל ובתלוליות ריבת חלב, אם רוצים. שומרים במקרר בכלי אטום.
בתאבון!
שתפו: