מתכוני פסטות

מצרכים:

  • קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • קופסה של פטריות פורטובלו – חתוכות לששה או שמונה חלקים
  • 500 מ”ל שמנת 32%-38%
  • בצל גדול קצוץ
  • 75 גרם חמאה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • קורט מוסקט
  • 500 גרם ספגטי / ספגטיני / טליאטלה
  • 50 גרם פרמזן להגשה
  • 6 ליטר מים רותחים

כלים:

  • סיר 6 ליטר עמוק
  • קרש חיתוך
  • סכין חיתוך
  • מסננת פסטה
  • מחבת גדולה עמוקה יחסית
  • כף עץ
  • קערת ערבוב גדולה

הוראות הכנה:

  • מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן.
  • מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מתרככות אבל לא יותר. מוסיפים שתי כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד רתיחה.
  • מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול ומערבבים.
  • שוטפים את הפסטה במים קרים, מעבירים לקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הרוטב עם הפטריות ומערבבים בעדינות. מחלקים לקערות, מפזרים פרמזן ומגישים.
בתאבון!

שתפו: