מתכוני בשר
בשר לבן בתנור עם תפו"א
מצרכים:
- 1.5 ק”ג בשר לבן 500 גרם תפוחי אדמה 3 גזרים 1 בצל 3 שיני שום 2 כפות חרדל 1 כף דבש
- 1 קליפת לימון מגורדת רסק עגבניות חריף – לפי הטעם
- שמיר וכוסברה – לפי הטעם מלח ופלפל – לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מערבבים את הבצל החתוך לטבעות דקות עם 2 שיני שום קצוצות, דבש, חרדל דיז’ון, מלח ופלפל לפי הטעם. חותכים בבשר חתכים קטנים, מורחים אותו במרינדה שהתקבלה ומכניסים למקרר להשריה למשך 3-5 שעות.
- לאחר מכן מכניסים לתנור ל15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
- לאחר 15 דקות, שופכים מעט מהמרינדה שנותרה על הבשר ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
- בתום 20 דקות מוסיפים לבשר את תפחי האדמה החתוכים, ולאחר 20 דקות נוספות ניתן להוסיף את הגזרים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני.
- בזמן ההכנה יש להמשיך לשפוך את המרינדה על הבשר ותפוחי האדמה. להשאיר בתנור עד שהבשר מוכן במלואו.
- קוצצים את השמיר, הכוסברה, קליפת הלימון ושן השום שנשארה.
- את הבשר יש לעטוף בנייר כסף לרבע שעה לפני ההגשה, ולפזר את השמיר, הכוסברה וקליפת הלימון מלמעלה.
- הערה: אם כאשר דוקרים את הבשר משתחרר ממנו נוזל שקוף, הבשר מוכן.