שעה לפני התהליך יש להשרות את הזיתים בקערה עם מים רותחים שהטעם המר יצא
לקחת סיר גדול עם מים, להוסיף מלח גס ולהוסיף את השוקיים. לבשל את השוקיים עד שהופכים ללבנים ולהוציא. לסנן במסננת ולקלף את העור מהשוקיים עד שהשוקים נקיים. לשים בצד. להתקרר.
לקחת מחבת גדולה מטפלון או סיר רחב מטפלון, להוסיף את השמן ולטגן את הבצלים, הפטריות והזיתים.
להוסיף את רוטב העגבניות לתערובת ולערבב. להוסיף את הצימוקים ולערבב את כל התערובת יחד. להוסיף את הפפריקה, מלח ופלפל ולהמשיך לערבב.
לאחר שהרוטב סמיך יש להוסיף את כל שוקי העוף האחד אחרי השני, מסודרים כך שהרוטב יעלה על השוקיים ויכסה את כל הסיר, במידה והרוטב לא מכסה יש להוסיף כוס מים.
לכסות את הסיר עם מכסה, להוסיף את השום ולתת לעוף להתבשל עם הרוטב כ 20 דקות נוספות.
יש לפתוח מידי פעם את המכסה ולנער את הסיר.
לכבות את האש ולהוסיף רק לפני ההגשה את עלי הבזיליקום הטריים.