מתכוני בשר

מצרכים:

  • 8 שוקי עוף
  • רבע כוס שמן
  • קופסה גדולה של רוטב עגבניות חתוכות
  • קופסה של זיתים ללא גרעין שחורים
  • קופסה פטריות לבנות טריות
  • 150 גרם צימוקים בהירים גדולים
  • 2 בצלים קטנים חתוכים לעיגולים
  • 10 שיני שום קלופות חתוך לעיגולים
  • 5 כפות צ’ילי מתוק חריף
  • כף פפריקה מתוקה, אפשר גם חריפה
  • 10 עלים של בזליקום טריים
  • מלח, פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • שעה לפני התהליך יש להשרות את הזיתים בקערה עם מים רותחים שהטעם המר יצא
  • לקחת סיר גדול עם מים, להוסיף מלח גס ולהוסיף את השוקיים. לבשל את השוקיים עד שהופכים ללבנים ולהוציא. לסנן במסננת ולקלף את העור מהשוקיים עד שהשוקים נקיים. לשים בצד. להתקרר.
  • לקחת מחבת גדולה מטפלון או סיר רחב מטפלון, להוסיף את השמן ולטגן את הבצלים, הפטריות והזיתים.
  • להוסיף את רוטב העגבניות לתערובת ולערבב. להוסיף את הצימוקים ולערבב את כל התערובת יחד. להוסיף את הפפריקה, מלח ופלפל ולהמשיך לערבב.
  • לאחר שהרוטב סמיך יש להוסיף את כל שוקי העוף האחד אחרי השני, מסודרים כך שהרוטב יעלה על השוקיים ויכסה את כל הסיר, במידה והרוטב לא מכסה יש להוסיף כוס מים.
  • לכסות את הסיר עם מכסה, להוסיף את השום ולתת לעוף להתבשל עם הרוטב כ 20 דקות נוספות.
  • יש לפתוח מידי פעם את המכסה ולנער את הסיר.
  • לכבות את האש ולהוסיף רק לפני ההגשה את עלי הבזיליקום הטריים.