מתכוני פסטות

מצרכים:

  • ברוקולי שלם
  • חבילה פסטה פנה
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לעיגולים לא דקים מידי
  • 1 קופסה פטריות לבנות- חתוכות לאורך
  • 1 מיכל של שמנת לבישול או שמנת לבישול עם פטריות
  • שקית פרמז’ן טחון- לא דק מידי
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • חותכים את הבסיס של הברוקולי ומשרים את כולו בתוך סיר על לרתיחה, יש לשמור על צורת הפרחים ולא לחתוך אותם בתוך הסיר.
  • לאחר שהברוקולי מוכן (רך אך לא רך מידי) יש לשים אותו במים קרים ולהשאיר אותו להתקרר.
  • לאחר מספר דקות יש לחתוך את כל הפרחים של הברוקולי ולהשאיר רק את הגזע ללא הפרחים. את כל הפרחים יש לשים בצד.

השלב הראשון:

  • לוקחים סיר עם מים ומרתיחים עם כף מלח גס, לאחר הרתיחה יש להכניס את כל השקית של הפסטה ולבשל אותה עד שהפסטה רכה אך לא רכה מידי.
  • מוציאים את הפסטה מהסיר ושופכים לתוך מסננת ושוטפים עם מים קרים עד שהפסטה לא דביקה ושמים בצד.

השלב השני – הכנת הרוטב עם הפטריות והבצל:

  • לוקחים מחבת גדולה או סיר מטפלון רחב ושמים בה בערך 4 כפות שמן. מכניסים את הבצל החתוך לעיגולים ואת הפטריות החתוכות ומערבבים עד שכל השמן נכנס.
  • מוסיפים את רוטב השמנת או השמנת עם הפטריות ומערבבים עד שהנוזל הופך להיות נוזלי אך לא נוזלי מידי. מוסיפים את המלח והפלפל וטועמים. (אפשר להוסיף כפית מרק פטריות).
  • לאחר שהנוזל מוכן מכניסים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. ואז מוסיפים את הפרחים של הברוקולי לפסטה ומערבבים ביחד עם הרוטב.
  • להשלמת המנה יש לקחת פרמז’ן ולפורר על הפסטה מלמעלה כשהיא חמה.
בתאבון!

שתפו: