mortadela-italki-b

מורטודלה איטלקית

המורטדלה יוצרה כבר לפני חמש מאות שנה. מקור שמה הוא מלטינית – צירוף של המילים מכתש (שבו השתמשו לכתישת התבלינים) והדס, שהיווה חלק מהתיבול הקלאסי עד ימי הביניים. נקניק זה פותח במעדני מניה עם דגש על הרכיבים האהובים על האיטלקים. הוא מורכב מבשר חזיר ובשר בקר בתוספת של חלב וביצים. מתובל בתבלינים טבעיים המעניקים לו ניחוחות וטעמים בלתי נשכחים. מומלץ להגיש את המורטודלה האיטלקית פרוס דק או חתוך לקוביות קטנות עם אגוזים, פירות יבשים, פסטות או חביתות בליווי יין אדום.