DSCF0153

מורטודלה בולוניה

המורטדלה יוצרה כבר לפני חמש מאות שנה. מקור שמה מגיע מלטינית – צירוף  של המילים מכתש (שבו השתמשו לכתישת התבלינים) והדס, שהיווה חלק מהתיבול הקלאסי –עד ימי הביניים.
על מנת שנקניק מורטדלה יהיה ראוי לשמו “מורטדלה די בולוניה” הוא חייב לעמוד בסטנדרטים גבוהים ממש כמו שמפניה. עליו להיות מנוקד בשומן ביחס של 7:3  בשר חזיר ושומן, עליו להיות רך, ארומטי וחלק. כיאה לנסיך אמיתי.
נקניק זה הוא גאוותם של אנשי בולוניה, על שום תפזורת השומן במרקמו. הוא עשוי מבשר חזיר ומתובל במגוון תבלינים טבעיים. מעדני מניה הצליחה להגיע לרמת דיוק זו בהכנת המורטדלה ולכן נקניק זה נחשב לאחד הנקניקים האהובים. 

מומלץ להגיש על פלטת נקניקים בתוספת פירות יבשים, אגוזים או על מצע של לחם איכותי בליווי יין אדום.