מתכוני דגים

אוקונומיאקי – פנקייק יפני עם פירות ים

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 150 גר’ קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 70-80 מל” מים
  • 1-2 כפיות מלח או רוטב דגים
  • 1 כפית סוכר
  • כמה טיפות שמן שומשום מרוכז
  • חצי חבילת מיקס פירות ים
  • חתיכת כרוב לבן
  • 1 בטטה קטנה
  • עירית שומית או עירית רגילה
  • שמן לטיגון
  • רוטב סויה להגשה

הוראות הכנה:

אוקונומיאקי הוא אחד הכוכבים הבולטים בדוכני אוכל רחוב יפניים. בתרגום לעברית זה “מה שאתה רוצה”. זאת אומרת מכינים בלילת פנקייק מביצים, קמח ומים, מוסיפים מה שרוצים, מטגנים ונהנים. היפנים בדרך כלל מוסיפים כרוב, בטטה ופירות ים. זו הגרסה הקלסית של אוקונומיאקי, אותה אני מציעה לכם להכין בבית. כמה פשוט ככה טעים.

הכנה:

  • בעזרת מטרפה מערבבים היטב ביצים, מים, קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר ושמן שומשום. הבלילה צריכה להיות לא דלילה ולא סמיכה מדי. לתוכה מוסיפים כרוב קצוץ דק, בטטה מגוררת, עירית קצוצה ופירות ים מופשרים.
  • את מיקס פירות הים קניתי במעדני מניה. המבחר שם גדול והמחירים מעולים. שם גם קניתי רוטב סויה ושמן שומשום.
  • שופכים כמה כפות שמן למחבת ומטגנים פנקייקים עגולים לא דקים מדי. מגישים לשולחן עם רוטב סויה.