מתכוני מתוקים ומאפים

בסבוסת פירות (משמשים) עם מלבי ורדים

מצרכים:

  • (ל- 10 מנות)
  • 1 ביצה
  • 40 גר’ סוכר
  • 40 מל’ מים
  • 40 מל’ שמן
  • 60 גר’ סולד
  • 25 גר’ + 1/4 כפית אבקת אפייה
  • וניל
  • מצרכים למלבי:
  • 550 מל’ חלב
  • 250 מל’ שמנת מתוקה
  • 40 גר’ סוכר
  • 20 גר’ קורנפלור
  • מי ורדים לארומה
  • מצרכים לסירופ:
  • 50 גר’ סוכר
  • 50 מל’ מים
  • 80 מל’ מיץ
  • קישוט:
  • מיץ
  • אגוזים

הוראות הכנה:

אם כבר חוגגים את נובי גוד בישראל, אז למה לא לפנק את האורחים בקינוח ישראלי משובח? כמו למשל, מלבי בניחוח ורדים עם חתיכה קטנה של עוגת בסבוסה בטעם משמשים או רימונים. טעים להפליא וקלי קלות להכין, במיוחד אם תיכנסו למעדני מניה ותקנו מיץ פירות של חברת Vita, שיעשה במקומך את רוב העבודה. מעבר לכך שמדובר במיץ טבעי וטעים במיוחד, הסמיכות שלו בדיוק מתאימה לסירופ של הקינוח. אני השתמשתי במיץ משמשים, אך על המדף תמצאו עוד כמה טעמים מתאימים כמו שזיפים, רימונים ומנג.

הכנת בסבוסה:

  • את הביצה להקציף עם סוכר ווניל. להוסיף מים, שמן ולהמשיך להקציף עוד דקה. להוסיף קמח, אבקת אפייה וסולד. לערבב היטב. למזוג לקוקוטים (סיליקון או קרטון למאפינס) ולסדר על תבנית אפייה. להכניס לתנור מחומם ל- 180 מעלות לכ- 10-15 דקות.
  • מייד לאחר הוצאת התבנית מהתנור, יש לשפוך על כל העוגות סירופ חם, מבלי לשחרר אותם מהקוקוט. עשו זאת בשני שלבים, עם הפסקה של כמה דקות, על מנת שהסירופ ייספג היטב.

הכנת סירופ:

בסיר קטן להרתיח מים, מיץ וסוכר.

הכנת מלבי:

מלבי עדיף להגיש טיפה חם. שפכו אותו לכלי הגשה, הניחו במרכז את עוגת הבסבוסה, טפטפו מסביב כמה טיפות מיץ וקשטו עם אגוזים.

בתאבון!

שתפו: