מתכוני מתוקים ומאפים

גאלט תפוחים עם ריקוטה וצימוקים ביין אדום

מצרכים:

  • מצרכים לבצק:
  • 70 גר’ חמאה
  • 40 גר’ סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • וניל
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 160 גר’ קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 20 גר’ מים קרים
  • מצרכים למלית:
  • 5 כפות ריקוטה
  • 3 תפוחים ירוקים
  • 1 כף חמאה
  • 1 כפית גרדת לימון
  • מצרכים לרוטב:
  • 70 גר’ צימוקים אוזבקים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס יין קינזמרואולי
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

עוגת תפוחים כבר מזמן הפכה לקלאסיקה של ראש השנה. יש מי שיכין את המתכון המנצח שלו ויש מי שיפתיע את האורחים שלו עם משהו חדש. כמוני. השנה אני אכין לא סתם עוגה אלא גלאט תפוחים עם ריקוטה ורוטב צימוקים ביין אדום.

להכנת המתכון תזדקקו ריקוטה טרייה ומעולה. אתם תמצאו אותה במעדני מניה, שם גם תוכלו לקנות ויין גרוזיני קינדזמראולי – הכי מתאים לרטבים מתוקה.

הכנה:

  • תחילה מכינים בצק פריך. מערבבים היטב סוכר וחמאה. מוסיפים קינמון, וניל ושמנת מתוקה. שוב מערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה לכדי פירורים. מוסיפים מים ויוצרים בצק אחיד. מניחים אותו במקרר לכחצי שעה.
  • את התפוחים מקלפים וחותכים לחתיכות גסות. שמים אותן במחבת עם סוכר וחמאה. מטגנים על אש נמוכה ללא מחסה, עד שהתפוחים לא יהיו רכים והנוזלים יתאדו. לא יותר מ- 10 דקות. סוגרים את האש, מוסיפים גרדת לימון ונותנים לתפוחים להתקרר.
  • לאותה מחבת מוזגים יין, מוסיפים צימוקים וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה 10-15 דקות, עד שהרוטב יסמיך.
  • מרדדים בצק לעיגול בקוטר של 30-35 ס”מ בעובי לא יותר מ- 0.5 ס”מ. מניחים אותו על תבנית אפייה מרופדת. במרכז הבצק מניחים ריקוטה, כך שיישארו שוליים ריקים של 6-7 ס”מ. על הריקוטה מפזרים תפוחים ומעלים את השוליים מעל המילית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר ומפזרים צימוקים עם רוטב.
בתאבון!

שתפו: