כריך עם סלט שרימפס ברוטב קוקוס

מרכיבים לרוטב קוקוס:

(ל- 4 מנות)

50 מל’ חלב קוקוס

10 מל’ מיץ לימון טרי

3 חלמונים

180 גר’ חמאה

1/2 כפית סוכר

מלח או רוטב דגים אסיאתי

1 כף חמאה

2 בצלי שאלוט

1 שן שום

5-7 פטריות טריות או קפואות

250 ג’ שרימפס קפוא

פלפל אדום חריף או צ’ילה יבש

הוראות הכנה:


בוויאטנם טרם ביקרתי אבל סלט ויאטנמי כבר טעמתי. באחד מפסטיבלי האוכל בתל אביב. היה טעים בצורה פלילית. גם כי איזה גאון מטורף החליט להגיש את הסלט הזה בתוך לחמנייה צלויה. רק חזקים בגוף ובנפש צלחו את האתגר. אני ביניהם, שעוד באותו הערב רצתי למכולת להצטייד בחומרים למתכון. זה לא המתכון המקורי של המסעדה, בה מכינים את הפלא הזה. זו רק פרשנות שלי, אבל נראה לי שיצא מאוד דומה ואפילו קל יותר להכנה.

הכנת הרוטב:

  • על בן מרי (בקערה מעל סיר עם מים רותחים) מחממים את חלב הקוקוס יחד עם החלמונים והסוכר. כל הזמן בוחשים על מנת לא להפוך את הנוזל לחביתה. מביאים אותו לטמפרטורה של 60 מעלות (אם אין מדחום, בדקו עם אצבע. צריך להיות חם מאוד אך נסבל).
  • מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה.
  • מערבבים היטב למסה אחידה ומצננים.
  • במחבת מטגנים בחמאה את בצלי השאלוט הקצוצים, שום, פלפל, פטריות ושרימפס.
  • את השרימפס אני אוהבת לקנות במעדני מאניה. שם יש גם מבחר פטריות קפואות.
  • מעבירים את תכולת המחבת לקערת הרוטב. מערבבים ומוסיפים מלח או רוטב דגים, לפי הטעם.
  • חותכים 4 פרוסות מאוד עבות של חלה או כל לחם לבן אחר. כל פרוסה חותכים באמצע אך לא עד הסוף, ליצירת מאין כיס.
  • באותה המחבת שטיגנו שרימפס וכל השאר, ללא שומן נוסף, מטגנים קלות את הלחם. את הכיסים ממלאים בסלט המוכן.

בתיאבון!

המתכון באדיבות הילה ענתבי, עורכת הבלוג הקולינרי בשפה הרוסית “וקוסנו ישראל” ובעלת קונדיטוריית עוגות Pavlova