מתכוני מנות ראשונות

לחמניות מקמח כוסמת עם פטה כבד וריבת דומדמניות

רכיבים:

מצרכים ללחמניות:

(לכ- 25 יחידות)

  • 250 מל’ חלב
  • 250 מל’ מים
  • 250 גר’ חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 500 גר’ קמח כוסמת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 6 ביצים

מצרכים לפטה כבד:

  • 500 גר’ כבד עוף
  • 3-4 שיני שום
  • כפית לא מלאה של מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • כמה ענפי טימין
  • 100 גר’ חמאה
  • 1 כף וויסקי (לא חובה)

מצרכים לריבה:

  • 200 גר’ דומדמניות שחורות ואדומות
  • 100 גר’ סוכר
  • 1 כף חומץ בלסמי

פסח בשבילי הוא לא רק חג האביב, החרות והניקיונות. הוא גם הזדמנות מצוינת לנסות מתכונים חדשים. למשל, הלחמניות האלה. עד עכשיו הייתי מכינה אותן עם קמח מצות. אך הפעם החלטתי לנסות קמח כוסמת. הרבה יותר בריא ובדיעבד גם הרבה יותר טעים. ואם למלא אותן בפטה כבד ולהוסיף כמה טיפות ריבת דומדמניות – זו כבר מנה חגיגית לתפארת שיכולה לקשט גם את שולחן החג שלכם.

את כל המצרכים למנה קניתי במקום אחד, במעדני מניה האהובה שלי. שם יש מבחר גדול של פירות יער קפואים וגם כבד עוף טרי ומשובח.

הכנה:

  • תחילה יש להכין את הלחמניות. מרתיחים בסיר את הנוזלים, החמאה, המלח והסוכר. כשהנוזל ירתח מוסיפים בבת אחת את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. נותנים לה טיפה להתקרר ומתחילים להוסיף ביצים. תחילה מוסיפים 2 ומערבבים היטב עד שהמסה חלקה. מוסיפים עוד 2, מערבבים ועוד 2 על לקבלת בצק חלק ואחיד. בעזרת שק זילוף מזלפים עיגולים לא גדולים ולא שטוחים מעל תבנית אפייה מרופדת. אופים כ- 30 דקות ב- 170 מעלות.
  • מכינים פטה כבד. לוקחים עוד סיר, מכניסים לתוכו כבד, כף חמאה, שום וטימין. מבשלים כ- 10 דקות. לא מטגנים אלא ממש מבשלים. נותנים לכבד להתקרר ומעבירים אותו למג’ימיקס יחד עם השום, אך ללא הטימין. מוסיפים קוביות חמאה, מלח, פלפל וויסקי. טוחנים היטב עד לקבלת פטה חלק ואחיד.
  • מכינים ריבה. לתוך סיר קטן נכניס דומדמניות, סוכר וחומץ בלסמי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, לתוכה נוסיף עוד חופן של דומדמניות לא מבושלות.
  • את הלחמניות שכבר התקררו חותכים לרוחב. ממלאים אותן בפטה כבד, מוסיפים כמה טיפות של ריבה וסוגרים עם החלק העליון.

חג פסח שמח!

בתאבון!

שתפו: