מתכוני בשר

לשון בקר עם רוטב הולנדז עם גבינה, שמפניה וצלפים

מצרכים:

מצרכים ללשון:

  • לשון בקר
  • 3-4 עלי דפנה
  • 4-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כפיות מלח

מצרכים לרוטב הולנדז:

  • 3 חלמונים
  • 100 מל’ שמפניה “פרנצ’ בולברד”
  • 50 גר’ גבינת אדם
  • 100 גר’ חמאה
  • 1 כפית חרדל רוסי
  • 1-2 כפיות צלפים
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

ללשון בקר יש פלוסים רבים. לא די בכך שמדובר בבשר מעולה ולא יקר אותו נורא פשוט להכין, לשון זו מנה שתמיד מתקבלת בברכה בכל שולחן חגיגי. השאלה – מה בדיוק להכין מהלשון? מבלי לסבך את התהליך ובכל זאת, שיהיה חגיגי, מרשים וטעים…

יש לי אחלה רעיון בשבילכם – לשון עם רוטב הולנדז קטיפתי, על בסיס גבינה, שמפניה וצלפים. פשוט אבל חגיגי, מהר אבל מרשים. אפשר בתור מנה ראשונה ואפשר למנה עיקרית.

  • את הלשון להפשיר, לשטוף במים ולהכניס לסיר עמוק עם מים קרים. להוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי. להביא לרתיחה על אש גבוהה, להסיר קצף, להוריד אש ולבשל 3 שעות. לקראת סוף הבישול להמליח.
  • להעביר את הלשון לקערה עמוקה עם מים קרים. להמתין 5-10 דקות ומיד להוריד את העור. לתת לו להתקרר היטב ולפרוס לפרוסות.
  • להכנת הרוטב להכניס לקערת מתכת חלמונים עם שמפניה. במעדני מניה קניתי שמפניה “פרנצ’ בולברד”. למי שעוד לא טעם – כדאי למהר. שמפניה מאוד טעימה וזו מהדורה מוגבלת. שם גם תוכלו לקנות גבינה צהובה, חרדל, צלפים וכמובן הלשון.
  • לערבב את החלמונים והשמפניה היטב בעזרת מטרפה. להניח את הקערה מעל אמבט מים חמים ותוך ערבוב מתמיד להביא את נוזל להסמכה. הוא יהיה מאוד אוורירי וקטיפתי. להוריד מהאש, מיד להוסיף חמאה וגבינה מגוררת. לערבב עד לקבלת קרם אחיד. אם הגבינה לא נמסה עד הסוף, אפשר להחזיר את הקערה לאמבט מים לכמה דקות. לאחר מכן להוסיף לקערה חרדל וצלפים. מלח לפי הטעם.
  • את הרוטב להגיש חם, כמו גם את הלשון שרצוי לחמם אותו לפני ההגשה. למרות שגם קר הוא מאוד טעים.
  • אל תדאגו שהשמפניה נשארה פתוחה. עטפו היטב את צוואר הבקבוק בניילון נצמד. זה ישמור על הבועות ובערב תשתו אותה בכייף עם החברים.
  • תרד לשטוף היטב, להכניס אותו בקערה ולשפוך לתוכה מים רותחים. להמתין כשתי דקות ולסנן. כשהתרד יתקרר, לסחוט אותו היטב מהנוזלים.
  • את חזה העוף לחתוך באמצע לכדי יצירת כיס פנימי, אותו אחר כך נמלא במילוי. כל חתיכת חזה לטגן במחבת מכל הצדדים. להעביר לצלחת.
  • באותו שמן לטגן שום חתוך דק ועלי בזיליקום. להוסיף תרד, אורגנו ומלח. לטגן כשתי דקות נוספות. להעביר לצלחת לצינון.
  • את חתיכות העוף להמליח ולמלא במילוי של התרד. מעל המילוי לפרז כמה חתיכות של עגבניות מיובשות ומעליהן להניח פרוסות דקות של מוצרלה או כמה עיגולים קטנים של מוצרלה.
  • להניח את העוף בתבנית אפייה. לאפות בתנור כ- 20 דקות על 200 מעלות.
בתאבון!

שתפו: