מתכוני דגים

מאפה סלמון עם דלורית וכרישה

מצרכים:

  • בצק עלים
  • סלמון
  • כרישה
  • דלורית
  • שמן לטיגון
  • ביצה למריחה
  • שומשום

הוראות הכנה:

לכל אוהבי הסלמון האפוי במעטפת בצק עלים… מה דעתכם טיפה לשדרג את המנה הקלאסית, שתהיה טעימה ובריאה עוד יותר, שתמלא את הבית בניחוח משגע ותהפוך את הארוחה שלכם למפנקת במיוחד? הנה המתכון.

  • בצק עלים להפשיר. הכי טוב להכניס אותו ללילה למקרר. כך הוא יפשיר בצורה הטובה ביותר והנוחה לעבודה.
  • סלמון יכול להתאים מכל סוג: טרי, קפוא או מעושן. אני קניתי במעדני מניה סלמון מעושן קפוא של חברת Norven, מה שהעניק למאפה שלי ארומה משגעת. גם אותו צריך להפשיר לפני האפייה.
  • דלורית לחתוך לפלחים דקים. גם את הכרישה לחתוך לעיגולים דקים ואחר כך לטגן אותם במעט שמן עד שיזהיבו.
  • מהבצק לחתוך חתיכה מלבנית, שתהיה בגודל כפול מגודלה של חתיכת הסלמון וניתן יהיה לסגור את הדג בתוך הבצק. להניח עליה שכבה של דלורית, מעליה שכבה של כרישה ומעליה סלמון. אם בחרתם בדג לא מעושן אז פזרו מעליו מעט מלח. מעל הסלמון להניח עוד שכבה של כרישה ודלורית. בסופו של דבר הדג אמור להיות בין שתי שכבות כפולות של ירקות.
  • לעטוף את הסלמון עם הירקות בבצק ולסגור היטב מכל הצדדים. למרוח מלמעלה ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
  • לאפות כ- 20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. הבצק אמור לקבל גוון זהוב.
בתאבון!

שתפו: