אודותינו
קבוצת מניה פעילה בעסקי המזון והגורמה למעלה מ-50 שנה, כשהיא
מתמחה ביצור מוצרי בשר ייחודיים ומפעילה רשת קמעונאית של סופרמרקטים ומעדניות. בבעלותה ובניהולה של הקבוצה חוות חזירים הגדולה בישראל המספקת כ-40% מתצרוכת הבשר הלא כשר. כיום מעסיקה הקבוצה כ-500 עובדים.
קבוצת מניה היא בעלת מוניטין ושם דבר בתחום הבשר הלא כשר. הקבוצה עוסקת בגידול חזירים, מייצרת ומפתחת קו עשיר ומגוון של סדרת מוצרים, וביניהם ניתן למצוא: מוצרי בשר, נקניקים ופסטרמות, מבחר סוגי נקניקיות, דליקטסים איכותיים, מוצרי בצק ממולאים ומוצרי גורמה נוספים. מלבד רשת החנויות שבבעלותה, מפיצה הקבוצה את מוצריה באמצעות כ-1,000 מעדניות ומסעדות בישראל, מאילת ועד קריית שמונה.
תולדות הקבוצה
הרמן מניה ז”ל הקים את קבוצת מניה בשנות ה-60. הרמן החל את דרכו כקבלן בניה ופגש לראשונה במקצוע גידול החזירים בעת שביצע עבודות בנייה ביישובים בגליל, שהורשו לעסוק בענף חקלאות לא כשר זה. שיתוף הפעולה שנוצר בין תושבי היישובים הערביים נמשך עד עצם היום הזה. מאיר מניה, בנו של המייסד, הוא כעת הבעלים ומנכ”ל הקבוצה שהתרחבה עם השנים, וכוללת היום חוות חזירים הגדולה במדינה, מפעל בשר, 21 חנויות קמעונאיות בפריסה ארצית, מפעל למוצרי בצק, חברת יבוא, שיווק והפצה של מוצרי מזון וחברת נדל”ן.
פעילות חקלאות מודרנית
מייסד החברה החל לגדל חזירים בשנת 1966 ביישוב הגלילי אעבלין. בעשורים האחרונים הרחיבה הקבוצה פעילות זו, תוך מעבר לטכנולוגיות מתקדמות מהמובילות בתחום ועמידה בסטנדרטים בינלאומיים. קבוצת מניה היא מגדלת החזירים הגדולה ביותר בישראל, כאשר בבעלותה עשרות אלפי חזירים, והי מייצרת ומשווקת כ 40%- מתצרוכת הבשר הלא כשר בישראל.
יצור מוצרי בשר איכותיים
בשנת 1997 , הקימה קבוצת מניה מפעל לייצור מוצרי בשר ונקניקים מעושנים בראשון לציון, הנחשב לאחד מהמפעלים המתקדמים ביותר בסוגו בעולם. תהליך הייצור המשוכלל מאפשר עיבוד של מגוון מוצרי בשר, כמעט ללא צורך במגע יד אדם.
תהליך הייצור כולו נעשה בחדרי קירור גדולים, בטמפרטורות שאינן מאפשרות התפתחות של חיידקים ובקטריות למיניהם. החברה שמה דגש על שמירת סטנדרטים סניטריים גבוהים במיוחד, בפיקוח קפדני של מהנדסי מזון המתמחים בבקרת איכות המזון מתחילת תהליך הייצור ועד סופו. קבוצת מניה עומדת בדרישות התקנים של משרד התקנים הישראלי, משרד הבריאות ושירותי וטרינריה. לאחרונה, הוענקו למפעל תעודות בשל עמידה בתקני ביקורת ואיכות
בינלאומיים (HACCAP, ISO 900)
יצור מאפים ומוצרי בצק
בשנת 2001 , החלה קבוצת מניה לייצר גם מוצרי בצק ומאפים ממולאים. קו יצור זה החל כשותפות, אך כעת הינו בבעלות מלאה של הקבוצה.
רשת חנויות קמעונאיות
רשת מעדני מניה מונה כיום 23 חנויות בבעלות פרטית. החנויות פרוסות מקרית ים ועד באר שבע. שטחן של החנויות נע בין 200 מ”ר ועד ל-800 מ”ר. בשנים האחרונות החלה קבוצת מניה לפתוח מעדניות גורמה המעוצבות בקונספט חדשני המשלב בין סגנון מודרני אירופאי קלאסי לבין אווירת חמימות כפרית הנוצרת על ידי ריהוט עץ מיוחד, אווירה המשרה חווית קניה ייחודית והרמוניה קולינרית עבור הצרכן.
יבוא, שיווק והפצה של מוצרי מזון
שנת 2011 החלה קבוצת מניה לייבא, לשווק ולהפיץ מוצרי מזון (כגון אלכוהול, שוקולדים ומוצרים יבשים) בפריסה ארצית.
מעורבות בקהילה
משרדי הנהלת קבוצת מניה עטורים במכתבי תודה שנתקבלו מארגוני צדקה ומפעילויות התרמה, וביניהם בולטים ויצ”ו, יד שרה והאגודה למען החייל, עמותת חיים, עמותת גדולים מהחיים.