סלט הרינג וסלק ברוטב ויניגרט תפוז

מצרכים:

250 גר’ פילה דג הרינג
2 סלק בינוני
1כף שמן צמחי
1תפוז
1כפית סוכר
עלי חסה
1 בצל
שמיר

הוראות הכנה:

  • מכניסים את הסלק לסיר עם מים ומבשלים אותו עד אשר הוא מתרכך. לאחר מכן, מקלפים אותו וחותכים לקוביות, מערבבים בעדינות עם מחצית מכמות השמן הצמחי.
  • במקביל, סוחטים את התפוז, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד אשר המיץ הופך סמיך. מקררים את התערובת ומערבבים עם השמן הצמחי שנותר.
  • על עלי החסה יש להוסיף את הסלק החתוך ומלמעלה לפזר את דג ההרינג חתוך לחתיכות.
  • מעל הסלט יוצקים את ויניגרט התפוזים ומקשטים בטבעות בצל טרי ושמיר.
  • אפשר להגיש את הסלט על פרוסת לחם שחור.

בתיאבון!