מתכוני סלטים

סלט הרינג וסלק ברוטב ויניגרט תפוז

רכיבים:

  • 250 גר’ פילה דג הרינג
  • 2 סלק בינוני
  • 1כף שמן צמחי
  • 1תפוז
  • 1כפית סוכר
  • עלי חסה
  • 1 בצל
  • שמיר

הוראות הכנה:

  • מכניסים את הסלק לסיר עם מים ומבשלים אותו עד אשר הוא מתרכך. לאחר מכן, מקלפים אותו וחותכים לקוביות, מערבבים בעדינות עם מחצית מכמות השמן הצמחי.
  • במקביל, סוחטים את התפוז, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד אשר המיץ הופך סמיך. מקררים את התערובת ומערבבים עם השמן הצמחי שנותר.
  • על עלי החסה יש להוסיף את הסלק החתוך ומלמעלה לפזר את דג ההרינג חתוך לחתיכות.
  • מעל הסלט יוצקים את ויניגרט התפוזים ומקשטים בטבעות בצל טרי ושמיר.
  • אפשר להגיש את הסלט על פרוסת לחם שחור.

בתיאבון!

בתאבון!

שתפו: