
מתכוני סלטים
סלט הרינג וסלק ברוטב ויניגרט תפוז

רכיבים:
- 250 גר’ פילה דג הרינג
- 2 סלק בינוני
- 1כף שמן צמחי
- 1תפוז
- 1כפית סוכר
- עלי חסה
- 1 בצל
- שמיר
הוראות הכנה:
- מכניסים את הסלק לסיר עם מים ומבשלים אותו עד אשר הוא מתרכך. לאחר מכן, מקלפים אותו וחותכים לקוביות, מערבבים בעדינות עם מחצית מכמות השמן הצמחי.
- במקביל, סוחטים את התפוז, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד אשר המיץ הופך סמיך. מקררים את התערובת ומערבבים עם השמן הצמחי שנותר.
- על עלי החסה יש להוסיף את הסלק החתוך ומלמעלה לפזר את דג ההרינג חתוך לחתיכות.
- מעל הסלט יוצקים את ויניגרט התפוזים ומקשטים בטבעות בצל טרי ושמיר.
- אפשר להגיש את הסלט על פרוסת לחם שחור.
בתיאבון!