מתכוני סלטים
מצרכים:
- 80 גר’ לבבות חסה רומית
- 150 גר’ סלמון מעושן פרוס
- 5 יח’ עגבניות שרי חתוכות
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
- 4 יח’ לחם אחיד או 50 גר’ קרוטונים מוכנים
לרוטב:
- 1/4כוס שמן זית
- 1/2כפית חרדל דיז’ון גרגרים
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום גדולה קצוצה דק
- 1 כף חומץ בן יין לבן
הוראות הכנה:
אופן הכנת הקרוטונים:
- בעזרת סכין טובה, חותכים את הקשה של הלחם ומשאירים רק את החלק הפנימי שלו.
- חותכים הכל לריבועים קטנים.
- מרפדים מחבת בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית.
- מפזרים את הקרוטונים ומרססים עליהם מתרסיס שמן הזית.
- מתבלים עם מלח ופלפל גרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במדף הגבוה ביותר.
- לאחר 3 דקות מוציאים מהתנור, הופכים את הקרוטונים ומרססים שוב בתרסיס השמן. אופים עוד 3 דקות ומוציאים מהתנור.
- נותנים לקרוטונים להמשיך להתייבש בחוץ.
אופן ההכנה סלט:
- מערבבים היטב כל המצרכים של הרוטב.
- קורעים את לבבות החסה לקערה.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים לחסה.
- שופכים מעליהם את הרוטב שהכנו, מערבבים אותם בעדינות.
- מניחים רצועות סלמון מעושן על לבבות החסה ועגבניות.
- מפזרים מעל את קרוטונים וגבינת פ
בתאבון!
שתפו: