מתכוני סלטים
סלט קישואים קלויים עם גבינת פטה עזים
מצרכים:
- 2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות וקלויות
- קופסה של עגבניות שרי אדומות או כהות גדולות
- פלפל אדום קלוי
- פלפל צהוב קלוי
- בצל סגול חתוכים לעיגולים
- 12 עלי בזיליקום נקיים מגבעולים
- 100 גר’ גבינת פטה עזים
- כף שומשום
- שמן זית
- כף אורגנו
הוראות הכנה:
- חוצים את העגבניות לרוחב
- מוסיפים את הבצל עם שמן הזית ומערבבים
- חותכים את הגבינה לקוביות ומוסיפים לתערובת
- מוסיפים את הקישואים הקלויים ופלפלים, כף אורגנו וכף שומשום ומערבבים
- רק לאחר שהתערובת מוכנה לפני אכילה יש להוסיף את עלי הבזיליקום ולערבב.
מתכון לקליית הקישואים:
- לקחת תבנית של התנור לרפד בנייר אפייה , יותר קל מבחינת הניקוי לזרוק ישר לפח. לחצות את הקישואים לאורך ואחר כך לקוביות גדולות ולסדר בתבנית.
- לחתוך את הפלפלים לחצות לאורך להוציא את כל המיותר באמצע (הגרעינים והלבן). חצאי הפלפלים לסדר בתבנית.
- מראש להדליק את התנור ל180 מעלות כ 10 דקות קודם להכניס את התבנית ולאפות כ 20-30 דקות,
- לבדוק עם מזלג שהקישואים ופלפלים רכים באמצע אך לא רכים מידי.
- להכין מראש שקית ניילון ומיד אחרי קלייה להכניס פנימה את הפלפלים ולסגור, לשים בצד למשך 20 דקות.
- מוציאים משקית ובקלות מקלפים וחותכים לקוביות.
בתאבון!
שתפו: