מתכוני מתוקים ומאפים
עוגת ביסקוויטים עם פודינג וניל ושוקולד מריר
מצרכים:
- חבילת ביסקוויטים
- מנת אספרסו
- חצי כוס חלב
לקרם:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
125 מ”ל (½ מיכל) שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- מערבבים בכלי שטוח את החלב עם האספרסו
- מקציפים חלב, שמנת, אינסטנט וניל וסוכר לקרם יציב
- ממיסים בסיר קטן או במיקרו בפולסים קצרים שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים למסה חלקה.
- מרכיבים – טובלים את הבסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית תבנית בגודל 30X20, מעל שופכים 1/3 הקרם ומשטחים לעובי אחיד. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (סה”כ שלוש שכבות).
- מצננים את העוגה כדי שהקרם יתייצב לשעה. שופכים מעל את שכבת השוקולד (אם צריך מחממים אותה מעט שתהיה נוזלית) משטחים בעדינות ומצננים עד להגשה.