עוגת פתי בר קרמל וגבינה

מצרכים:

500 מ”ל גבינה לבנה 5%
200 מ”ל שמנת חמוצה 15%
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות ריבת חלב
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה קרה 32%
2 כפות סוכר (לקצפת)
320 גרם פתי בר בטעם קרמל או בטעם שוקולד
1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות
פירורי פתי בר לקישוט
100 גרם ריבת חלב לקישוט

הוראות הכנה:

הכנת הקרם:

  • מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל וריבת החלב במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפודינג ומערבבים שוב 2-3 דקות עד שהתערובת מתחילה להתעבות ולהתייצב.
  • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינות ומערבבים אותה פנימה בתנועות קיפול עד שמתקבל קרם סמיך ואחיד.

הרכבת העוגה:

  • מרפדית את התבנית בנייר אפייה. אם רוצים עוגה ממש רכה – טובלים את הפתי בר בחלב לכמה שניות. אם לא – מדלגים על הטבילה. מניחים בתחתית התבנית שכבת ביסקוויטים ומורחים אותה בקרם בעזרת כף או לקקן. חוזרים על אותה הפעולה עוד שלוש פעמים, ומסיימים בשכבה של קרם.
  • עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות 3 שעות (עדיף לילה שלם).
  • לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפירורי פתי בר בטעם קרמל ובתלוליות ריבת חלב, אם רוצים. שומרים במקרר בכלי אטום.