מתכוני בשר

מצרכים:

(4-5 מנות)

  • 700 גר’ בשר בטן חזיר
  • שרימפס
  • מולים
  • פטריות “שועל”
  • פטריות שמפיניון טריות
  • חופן תרמילי שעועית ירוקה
  • 1-2 גבעולי כרישה
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס אורז
  • מלח, סוכר ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2-4 עלי דפנה
  • 4-6 גרגירי פלפל אנגלי

תל אביב, כידוע, זאת עיר ללא הפסקה. בעיקר כי כאן לא מפסיקים להמציא ולשחוט פרות קדושות. כמו זו למשל, בשם פאייה – הספרדייה הקלאסית. מי אמר שהיא חייבת להיות אדומה מעגבניות וחיוורת כמו עוף? תראו כמה מתאים לה ירוק וכתום, וכמה יפה לה התכשיט הזה מבשר לבן. ולמה שאת הבשר אני לא אכין בשיטה שלמדתי דווקא בתאילנד? אם כבר להמציא אז עד הסוף. אז קבלו אותה – פאייה עם פטריות, שעועית ירוקה, פירות ים ובשר בטן חזיר מקורמל.

* את המתכון של הבשר, כדאי לשמור כי ממנו תוכלו להכין עוד הרבה מנות אחרות. שיטת ההכנה הופכת את החלק הזה לאחד העסיסיים והטעימים שיש!

* את הבשר קניתי במעדני מאניה (תמיד טרי ואיכותי). שם גם מצאתי שרימפס ומולים (ענקיים ובשרניים – מומלצים ביותר!). במקפיא מצאתי פטריות “שועל” מיובאות מרוסיה. יש להן טעם נהדר וריח שישגע את כל השכנים. מה שכן, הן עלולות להיות טיפל’ה מרות. למי שלא מפריע – מכניסים אותן ישר לתבשיל שיספוג את מירב טעמן. אחרת משרים אותן לכ- 15 שעות במים קרים.

הכנת פאייה:

  • מכינים בשר
  • בסיר גדול מרתיחים מים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי. מכניסים את הבשר בחתיכה שלמה, מורידים את האש ומבשלים כשעה וחצי. ללא מלח. מצננים. את המים לא שופכים, הם ישמשו כבסיס לאורז.
  • את הבשר שהתקרר חותכים לחתיכות גדולות יחסית. מטגנים אותן במחבת עם קצת שמן ושום קצוץ. מעל כל חתיכה (מכל הצדדים) מפזרים קצת סוכר חום ליצירת שכבת קרמל. מעבירים את הבשר לקערה נקייה.

מכינים תבשיל

  • באותה המחבת בה טיגנו את הבשר, מטגנים כרישה, שעועיות ופטריות. לפי סדר זה. מוסיפים אורז שטוף במים קרים. מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים כוס ורבע מים (הכי טוב להשתמש במי מרק המסוננים). מוסיפים מלח ופלפל. מעל התבשיל מסדרים את המולים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים להן כ- 5 דקות להתבשל. מוציאים אותן החוצה, לקערה עם הבשר. במקום המולים מכניסים שרימפס. סוגרים מכסה ומבשלים עד שהאורז מוכן.
  • לתבשיל המוכן מוסיפים כף של מיץ לימון ומערבבים. למעלה מסדרים מולים ובשר.

בתאבון!

שתפו: