מתכוני מנות ראשונות

רכיבים:

(ל- 3 צנצנות)

  • 400 גר’ כבד עוף
  • 1 כוס מים
  • 3 כפיות מלח
  • 60 גר’ חמאה
  • 100 מל’ שמנת מתוקה
  • 4-5 יח’ בצלי שאלוט
  • 1 ביצה
  • 3/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות ויסקי
  • 100 גר’ חמאה לקישוט
  • 3 צנצנות זכוכית עם מחסה מתכת או זכוכית

מצרכים לריבת עגבניות:

  • 300 גר’ עגבניות שרי
  • 150 גר’ סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 מקל קינמון
  • 2-3 תפוזים סיניים
  • 1/2 מקל וניל או 1/2 כפית סוכר וניל או כמה טיפות תמצית וניל

עם פטה כבד אי אפשר לפספס. כולם אוהבים את המנה המנחמת הזאת. גם על שולחן החג בנובי גוד, ללא ספק, היא תהיה אחת המנות המבוקשות ביותר. בטח אם תכינו את הפטה בצנצנות בשיטה הצרפתית ובטח אם תגישו אותו לאורחים עם ריבת עגבניות שרי.

את הכבדים קניתי במעדני מניה, שם תמיד אני מוצאת בשר טרי ואיכותי. על הדרך לקחת עוד כמה דברים שווים לעוד כמה מתכונים חגיגיים. אז תעכבו אחרינו.

הכנת פטה:

  • לתוך קערה להכניס את הכבדים הנקיים והחתוכים לחתיכות גדולות ללא לכלוכים. להוסיף מים קרים ומלח. לתת לעמוד כחצי שעה.
  • במקביל, לטגן במחבת עם 60 גר’ חמאה את הבצלים החתוכים גס. ברגע שיתחילו להזהיב להוסיף שמנת מתוקה ולבשל על אש קטנה כ- 3 דקות. לכבות את האש ולתת לתערובת להתקרר.
  • עכשיו צריך לרסק את השמנת עם הבצל יחד עם הביצה והכבדים שכבר הוצאנו מהמים ושטפנו היטב. אפשר במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני. מרסקים לכדי נוזל אחיד. לאחר מכן מסננים את הנוזל דרך מסננת ונפתרים מכל הלכלוכים והגושים. מוסיפים מלח וויסקי. מערבבים היטב
  • את הנוזל מוזגים לצנצנות. לא עד הסוף, שיישארו לפחות 2 ס”מ עד קצה הצנצנת. סוגרים היבט עם המכסה. מכניסים את הצנצנות לתוך פיירקס עמוק מלא במים רותחים. המים אמורים להגיע עד המכסה.
  • מכניסים את הפיירקס עם הצנצנות לתנור ל- 150 מעלות למשך שעה. מוציאים מהתנור, פותחים בזהירות ושופכים מעל הפטה מעט חמאה מומסת. סוגרים בחזרה, נותנים לפטה להתקרר ומכניסים למקרר למשך לילה.

הכנת ריבה:

  • את העגבניות לשטוף ולהכניס לסיר. כ- 5 יח’ לחצות לשניים. להוסיף סוכר, מיץ לימון, מקל קינמון, תפוז ווניל. לערבב היטב ולתת לעמוד שעתיים.
  • את הסיר להניח על האש, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה מאוד 40 דקות. 10 הדקות הראשונות לבשל ללא מכסה.
  • צריך שכל הנוזל יצטמצם לכדי רוטב סמיך על תחתית הדיר בגובה של 2 ס”מ. אך שימו לב – ב-5 הדקות האחרונות של הבישול, אם לא משגיחים על הריבה, היא תישרף. לכן תעמודו ליד הסיר וברגע שהנוזל הצטמצם – לסוג את האש.
  • את הריבה שהתקררה מעט מעבירים לצנצנת.
בתאבון!

שתפו: