5 בצלים בינוניות, 4 כפות שמן צמחי, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כפית כפית פלפל שחור
1/2 כפית כפית מלח
הוראות הכנה:
אופן ההכנה פטה הכבד:
חותכים את הבצל וגזר לפרוסות בינוניות
את הכבדים חותכים ל-2 אונות
מחממים שמן צמחי בסיר רחב ושמים בו הבצל, הגזר והכבדים. מתבלים במלח ופלפל.
ומטגנים אותם עד שהבצל והגזר יתרככו לגמרי והכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
יש לסגור את הסיר בזמן הטיגון. סגירת המכסה מאיצה את תהליך הבישול.
מניחים במעבד מזון חמאה ומעליה מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד.
מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.
אופן ההכנה ריבת הבצל:
לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית.
להגשה הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת בצל.
לחמם טוסטונים, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על הטוסטונים, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.