מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

מצרכים פטה הכבד:

  • 700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 2 גזרים מקולפים
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
  • מלח, פלפל לבן לפי טעם

מצרכים לריבת הבצל:

  • 5 בצלים בינוניות, 4 כפות שמן צמחי, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כפית מלח

הוראות הכנה:

אופן ההכנה פטה הכבד:

  • חותכים את הבצל וגזר לפרוסות בינוניות
  • את הכבדים חותכים ל-2 אונות
  • מחממים שמן צמחי בסיר רחב ושמים בו הבצל, הגזר והכבדים. מתבלים במלח ופלפל.
  • ומטגנים אותם עד שהבצל והגזר יתרככו לגמרי והכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
  • יש לסגור את הסיר בזמן הטיגון. סגירת המכסה מאיצה את תהליך הבישול.
  • מניחים במעבד מזון חמאה ומעליה מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
  • מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.

אופן ההכנה ריבת הבצל:

  • לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
  • להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
  • להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית.
  • להגשה הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת בצל.
  • לחמם טוסטונים, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על הטוסטונים, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.
  • בתיאבון!
בתאבון!

שתפו: