פסטה ברוטב אלפרדו

מצרכים:

קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
קופסה של פטריות פורטובלו – חתוכות לששה או שמונה חלקים
500 מ”ל שמנת 32%-38%
בצל גדול קצוץ
75 גרם חמאה
מלח גס
פלפל גרוס
קורט מוסקט
500 גרם ספגטי / ספגטיני / טליאטלה
50 גרם פרמזן להגשה
6 ליטר מים רותחים

כלים:
סיר 6 ליטר עמוק
קרש חיתוך
סכין חיתוך
מסננת פסטה
מחבת גדולה עמוקה יחסית
כף עץ
קערת ערבוב גדולה

הוראות הכנה:

  • מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן.
  • מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מתרככות אבל לא יותר. מוסיפים שתי כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד רתיחה.
  • מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול ומערבבים.
  • שוטפים את הפסטה במים קרים, מעבירים לקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הרוטב עם הפטריות ומערבבים בעדינות. מחלקים לקערות, מפזרים פרמזן ומגישים.