מתכוני מנות ראשונות

פרושוטו עם מלון וכדורי מוצרלה

מצרכים:

  • 200 גר’ פרושוטו פרוס דק
  • 100 גר’ כדורי מוצרלה
  • 1מלון כ-1.5 ק”ג
  • 1כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
  • עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • מרתיחים את החומץ בסיר קטן על להבה גבוהה, ללא כיסוי.
  • מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-10 דקות עד שהחומץ מצטמצם ל-2-3 כפות של סירופ סמיך ומתקתק.
  • מרוקנים את המלון מגרעינים ובעזרת כף פריזאית מוציאים כדורים.
  • מערבבים בקערה מלון, כדורי מוצרלה, פלפל שחור, עלי בזיליקום ומעבירים לחצי של המלון המרוקן.
  • קורעים את הפרושוטו לפיסות ומניחים בין הכדורים ומזליפים את החומץ המצומצם.
  • מקשטים בעלי בזיליקום.
בתאבון!

שתפו: