מתכוני מנות ראשונות
פרושוטו עם מלון וכדורי מוצרלה
מצרכים:
- 200 גר’ פרושוטו פרוס דק
- 100 גר’ כדורי מוצרלה
- 1מלון כ-1.5 ק”ג
- 1כוס חומץ בלסמי
- 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
- עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
- מרתיחים את החומץ בסיר קטן על להבה גבוהה, ללא כיסוי.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-10 דקות עד שהחומץ מצטמצם ל-2-3 כפות של סירופ סמיך ומתקתק.
- מרוקנים את המלון מגרעינים ובעזרת כף פריזאית מוציאים כדורים.
- מערבבים בקערה מלון, כדורי מוצרלה, פלפל שחור, עלי בזיליקום ומעבירים לחצי של המלון המרוקן.
- קורעים את הפרושוטו לפיסות ומניחים בין הכדורים ומזליפים את החומץ המצומצם.
- מקשטים בעלי בזיליקום.
בתאבון!
שתפו: