מתכוני מנות ראשונות

רכיבים:

  • גזרים גדולים
  • מלח גס
  • שמן זית
  • גבינת פרמזן דג’וגס

לערב צפייה במשחקי המונדיאל, מסתבר, אפשר להכין מנות שהן לא רק טעימות אלא גם בריאות. למשל, צ’יפס גזר אפוי עם גבינת פרמזן. הצ’יפס יוצא קריספי וטעים להפליא ועוד לצד בירה קרה… תאמינו לי, זה לא פחות מלהיב מהמספרת של רונלדו. את הפרמזן אני קונה במעדני מניה – פרמזן ליטאי. הוא לא יקר וטעים במיוחד! שם גם תמצאו מבחר גדול של בירות במבצע. כדאי לכם.

הכנה:

  • את הגזרים לקלף ולחתוך לעיגולים דקים. אפשר בעזרת מנדולינה, מג’מיקס או עם סכין באופן ידני.
  • להעביר את הגזר לקערה גדולה, לזלף כמה טיפות שמן זית, להוסיף קורט מלח ולערבב היטב. אפשר להוסיף כמה מחטים של רוזמרין.
  • לסדר את הגזרים על תבנית אפייה מרופדת. רצוי אחד אחד, שלא יהיו חתיכות דבוקות. להכניס את התבנית לתנור ל- 120 מעלות למשך כשעה. מדי פעם אפשר להפוך את הגזרים.
  • לקראת סוף האפייה לפזר מעל הגזרים פרמזן מגורד. להעלות את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות 3-4 דקות נוספות.
בתאבון!

שתפו: