מתכוני דגים

קלמרי וטבעות בצל בציפוי קריספי

מצרכים:

  • קלמרי קפוא
  • שמן חמניות Sloboda
  • 10-15 כפות פירורי לחם
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • טבעות בצל
  • קמח
  • ביצה
  • שמנת חמוצה
  • מלפפון
  • בצל ירוק

הוראות הכנה:

אוהבים פירות ים? הנה לכם מתכון למנה קיצית נהדרת שהולכת מצויין עם בירה קרה ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה. גם להכין אותה – קלי קלות. במעדני מניה תמצאו את כל המצרכים הדרושים למתכון: קלמרי קפוא, שמן לטיגון, שמנת חמוצה הכי טעימה שיש וכמובן מבחר בירות מרשים במיוחד.

  • קלמרי להפשיר, לשטוף במים קרים ולהניח במסננת כדי שכל המים ירדו. בקערה גדולה לערבב פירורי לחם עם התבלינים. בסיר עמוק לחמם שמן לטיגון עמוק.
  • לתוך קערה קטנה לשפוך קצת מתערובת הפירורים ולתוכה לזרוק קצת קלמרי. לצפות אותם היטב בפירורים ולזרוק אחד אחד לשמן רותח לטיגון של 2-3 דקות. לאותה קערה קטנה שוב להוסיף קצת מתערובת הפירורים ועוד קצת קלמרי. לצפות ולטגן.
  • אם נשפוך בבת אחת את כל הקלמרי לתוך כל הפירורים הם יהפכו מייד ללחים ואז הקלמרי לא יקבל ציפוי קריספי. לכן אנחנו עושים זאת בשלבים.
  • את טבעות הבצל מכינים כמו שמכינים שניצלים. מקמחים כל טבעת, אחר כך טובלים אותה בביצה ואז בתערובת הפירורים. מטגנים באותו שמן בו טיגנו את הקלמרי.
  • מה שחשוב – זה שמן מעולה לטיגון. שמן חמניות של Sloboda בדיוק עונה על הדרישה. סוג השמן הזה עובר הליך מיוחד של חימום המאפשר לו להיות הרבה יותר צלול וללא ריחות וטעמי לוואי.
  • להכנת רוטב שמנת, מערבבים שמנת חמוצה עם מלפפון מגורד, בצל ירוק קצוץ ומעט מלח.
בתאבון!

שתפו: