מתכוני בשר

רולדות בשר במילוי בייקון וגבינה

מצרכים:

  • 4 חתיכות בשר סינטה לבן
  • 10-12 חתיכות בייקון
  • 100 גר’ גבינת גאודה
  • 100 גר’ גבינת גאודה
  • 1 שן שום
  • כמה עלי רוזמרין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

השילוב של בייקון עם גבינת גאודה, פטריות ושום – זה לדעתי שילוב הטעמים המנצח. ואם את כל האושר הקולינרי הזה להכניס לתוך חתיכת בשר רכה ועדינה, לטגן ולהגיש עם פירה, אני בספק אם יימצא אדם שיסרב לטעום מהמנה הזו. אם לא לומר יותר מזה – כל מי שיטעם אותה ינשק את רגליכם.

ההכנה מאוד פשוטה. תחילה כנסו למעדני מניה

הכנה:

  • פטריות ושום לחתוך דק‎ ‎ולטגן עם עלי רוזמרין. להוסיף קצת פלפל, מלח ולצנן. אחר כך ‏לערבב עם גבינה מגוררת. את הרוזמרין להוציא ולזרוק‏. זהו, המלית מוכנה.
  • את חתיכות הסינטה לדפוק עם פטיש מטבח על מנת שיהיו דקות יותר ואלסטיות. להמליח מכל הצדדים. במקום סינטה לבן אפשר להשתמש בסינטה עגל או חזה עוף.
  • עכשיו מתחילים להרכיב את הרולדות. על כל חתיכת בשר להניח 2-3 חתיכות בייקון, כך שקצוות החתיכה האמצעית יבלטו החוצה. על חתיכה זו להניח שורה של מלית גבינה, לקפל את הקצוות פניה ולגלגל את הסינטה לרולדה. בזכות הקיפול של קצוות הבייקון הגבינה לא תנזל החוצה בעת הטיגון. כדי לחזק את הרולדה היטב שלא תיפתח, אפשר להיעזר בקיסמי שיניים מעץ. לפני ההגשה פשוט מוציאים אותם החוצה.
  • את הרולדות מטגנים במחבת כ- 2 דקות מכל הצדדים. אחר כך מעבירים לתבנית אפייה או פיירקס ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בטמפרטורה של 200-250 מעלות. לפני האפייה אפשר לפזר על הרולדות מעט טימין או אורגנו.
  • להגיש לשולחן אפשר עם פירה תפוח אדמה.
בתאבון!

שתפו: