מתכוני בשר
שוקיים עוף עם רוטב עגבניות
מצרכים:
- 8 שוקי עוף
- רבע כוס שמן
- קופסה גדולה של רוטב עגבניות חתוכות
- קופסה של זיתים ללא גרעין שחורים
- קופסה פטריות לבנות טריות
- 150 גרם צימוקים בהירים גדולים
- 2 בצלים קטנים חתוכים לעיגולים
- 10 שיני שום קלופות חתוך לעיגולים
- 5 כפות צ’ילי מתוק חריף
- כף פפריקה מתוקה, אפשר גם חריפה
- 10 עלים של בזליקום טריים
- מלח, פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שעה לפני התהליך יש להשרות את הזיתים בקערה עם מים רותחים שהטעם המר יצא
- לקחת סיר גדול עם מים, להוסיף מלח גס ולהוסיף את השוקיים. לבשל את השוקיים עד שהופכים ללבנים ולהוציא. לסנן במסננת ולקלף את העור מהשוקיים עד שהשוקים נקיים. לשים בצד. להתקרר.
- לקחת מחבת גדולה מטפלון או סיר רחב מטפלון, להוסיף את השמן ולטגן את הבצלים, הפטריות והזיתים.
- להוסיף את רוטב העגבניות לתערובת ולערבב. להוסיף את הצימוקים ולערבב את כל התערובת יחד. להוסיף את הפפריקה, מלח ופלפל ולהמשיך לערבב.
- לאחר שהרוטב סמיך יש להוסיף את כל שוקי העוף האחד אחרי השני, מסודרים כך שהרוטב יעלה על השוקיים ויכסה את כל הסיר, במידה והרוטב לא מכסה יש להוסיף כוס מים.
- לכסות את הסיר עם מכסה, להוסיף את השום ולתת לעוף להתבשל עם הרוטב כ 20 דקות נוספות.
- יש לפתוח מידי פעם את המכסה ולנער את הסיר.
- לכבות את האש ולהוסיף רק לפני ההגשה את עלי הבזיליקום הטריים.