מתכוני בשר

מצרכים:

  • 1 ק”ג פילה בקר
  • 10 פרוסות בייקון מעושן
  • 125 גרם פטה כבד
  • 300 גרם פטריות טריות
  • 400 גרם בצק עלים
  • 1 ביצה
  • 1 בצל
  • 1 כף שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מתבלים את הבשר במלח ופלפל, ומתגנים מכל צדדיו במחבת על אש גבוהה. מטגנים את הבצל והפטריות החתוכות במחבת. מרדדים את הבצק לגובה של 1 ס”מ ומברישים את קצותיו בביצה.
  • מניחים על הבצק את החומרים מסודרים בשכבות – פרוסות הבייקון קודם כל, שכבה של פטה כבד, פטריות ובצל ולבסוף את כל נתח הבשר.
  • בסיום סידור השכבות יש לגלגל את הבצק עם כל מרכיביו סביב נתח הבשר כך שיעטוף אותו מכל הצדדים.
  • את כל הרולדה המגולגלת יש למרוח בביצה ולבצע חתכים קטנים לאורכו, ולהניח אותו בתבנית משומנת כאשר קו הסגירה של הבצק נמצא מלמטה.
  • אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות, וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות בחום נמוך יותר של 170 מעלות.
  • בסיום, כאשר הבצק פריך ובעל גוון זהבהב, ניתן לחתוך לפרוסות ולהגיש.
בתאבון!

שתפו: