מתכוני בשר
מצרכים:
- 1 ק”ג פילה בקר
- 10 פרוסות בייקון מעושן
- 125 גרם פטה כבד
- 300 גרם פטריות טריות
- 400 גרם בצק עלים
- 1 ביצה
- 1 בצל
- 1 כף שמן צמחי
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל, ומתגנים מכל צדדיו במחבת על אש גבוהה. מטגנים את הבצל והפטריות החתוכות במחבת. מרדדים את הבצק לגובה של 1 ס”מ ומברישים את קצותיו בביצה.
- מניחים על הבצק את החומרים מסודרים בשכבות – פרוסות הבייקון קודם כל, שכבה של פטה כבד, פטריות ובצל ולבסוף את כל נתח הבשר.
- בסיום סידור השכבות יש לגלגל את הבצק עם כל מרכיביו סביב נתח הבשר כך שיעטוף אותו מכל הצדדים.
- את כל הרולדה המגולגלת יש למרוח בביצה ולבצע חתכים קטנים לאורכו, ולהניח אותו בתבנית משומנת כאשר קו הסגירה של הבצק נמצא מלמטה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות, וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות בחום נמוך יותר של 170 מעלות.
- בסיום, כאשר הבצק פריך ובעל גוון זהבהב, ניתן לחתוך לפרוסות ולהגיש.
בתאבון!
שתפו: