מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

  • (ל- 10 בלינצ’סים)
  • 1 חבילה של בלינצ’ס קפוא
  • 300 גר’ גרגירי חומוס קטן
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום גדולה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • מלח לפי הטעם (בערך 1/2 כפית)
  • שמן זית

הוראות הכנה:

מה קרה כשהבלינצ’ס הרוסי פגש את החומס הישראלי? לדעתי, נולדה אחת המנות היותר טעימות בכל המזרח התיכון החדש! מאוד פשוט להכין אותה אבל מאוד לא פשוט לא לגמור את הכל בבת אחת. אתם אפילו לא צריכים לדעת איך להכין בלינצ’ס ובטח לא לבזבז על זה זמן. אני מצאתי בלינצ’ס מוכן קפוא במעדני מניה, ותאמינו לי – הוא לא יורד מרמת הבלינצ’סים של הסבתא שלי.

הכנה:

  • את החומס משרים במים קרים למשך 12-24 שעות. שוטפים ומרתיחים בסיר. מסננים ושוב מרתיחים עם מים נקיים. כשהמים רותחים, מוסיפים סודה ומבשלים את החומוס על אש קטנה במשך 45 דקות. הגרגירים צריכים להיות רכים אך לא יותר מדי. לסנן ולתת לחומוס להתקרר קצת. בינתיים לטגן בצל במעט שמן זית.
  • את החומס שעוד לא התקרר לגמרי יש לטחון במג’מיקס יחד עם 2-4 כפות שמן זית, מיץ לימון, שום, כמון ומלח. לא נורא אם המסה לא תהיה חלקה מדי. אל המסה הזו מוסיפים בצל מטוגן ומערבבים עם כף (לא טוחנים).
  • על כל בלינצ’ס מניחים פס של מחיט חומוס ומגלגלים. מטגנים במחבת עד להזהבה. למי ששומר על גזרה, אפשר להזהיב את הבלינצ’ס בתנור, אחרי שתמרחו עליהם מעט מיונז דיאטטי מהול במעט מים.

* טיפ: אפשר לשמור את מחיט החומוס במקפיא. כך תמיד, בעוד יותר קלות ומהירות, אפשר להכין בלינצ’ס עם חומוס.

אז מה אתם אומרים על המתכון? קשה, מעניין, מוזר? מעניין לשמוע! תשאירו תגובות – נדסקס קצת

בתאבון!

שתפו: