מתכוני בשר

מצרכים:

  • 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות 2-4 שיני שום קצוצות לפי העדפה פלפל אדום חתוך לקוביות פלפל ירוק
  • חתוך לקוביות 2 עגבניות קלופות מרוסקות כף רסק עגבניות 1.5 ליטר מים פושרים או מרק עוף 4 תפוחי
  • אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • כפית קימל טחון 2 כפות פפריקה מתוקה 2 עלי דפנה מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • מתגנים הבצל בשמן עד להזהבה, מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוספים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה על להבה גבוהה.
  • מוסיפים את הפלפל האדום והירוק וממשיכים לטגן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב, מתבלים.
  • מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומטגנים כ- 10 דקות נוספות על להבה בינוני.
  • מוזגים לסיר את מים הרותחים ומנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כ- 30 דקות נוספת על אש נמוכה עד בינונית.
  • שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים (כ-2 ס”מ גובה מעליהם), חשוב לפני ההגשה מפזרים מעל המרק פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם מאוד עם לחם שחור כפרי.
  • בתאבון!
בתאבון!

שתפו: