מתכוני דגים

מצרכים:

  • חבילת בלינצ’סים קפואים מוכנים
  • דג סלמון
  • 2 ביצים
  • 1 מלפפון גדול
  • 400 מ”ל שמנת חמוצה 42% (במעדניה במשקל)
  • 1 כף שמיר
  • 2 כפות עירית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 100 גר’ גבינת גאודה או פרמזן לטבי

לקישוט:

  • 100 מ”ל שמנת חמוצה רגילה
  • כדורי מוצרלה קטנים
  • קוויאר אדום

 

הוראות הכנה:

לכבוד החג הלבן מכולם, מה דעתכם להפתיע את האורחים שלכם במנה מקורית וחגיגית במיוחד? אני בטוחה שכזו עוגה הם טרם ראו וטעמו. אין אחד שלא יגיד “וואו!” עוגה עם מראה מהודר, עם טעם מעודן ועם מתכון הכי קל בעולם.

לצורך הכנת העוגה אני השתמשתי בבלינצ’סים מוכנים קפואים, מה שחסך לי המון זמן וכאב ראש. השתמשתי גם בדג סלמון מעושן אותו קניתי במעדני מניה. מי שעוד לא מכיר את המוצר המדהים הזה, כדאי מאוד! זול, טעים ושימושי. מהדג הזה אפשר להכין כל דבר: פשטידות, פסטות וסלטים. אתם חייבים לנסות.

  • את חבילת הבלינצ’סים להפשיר. את הביצים לבשל, לגרד בפומפייה ולשים בצלחת קטנה. גם את הגבינה לגרד ולשים בצלחת, וגם את המלפפון. אותו יש לסחוט מנוזלים.
  • את שדרת הסלון לפרק, את העצמות לזרוק ואת הבשר לשמור בקופסא.
  • להכין רוטב שמנת: לערבב שמנת חמוצה 42% עם עירית ושמיר קצוצים דק, מלח ושום.
  • מתחילים להרכיב את העוגה. על צלחת הגשה יפה מניחים בלינצ’ס ראשון. מורחים מעליו 2 כפות רוטב שמנת. מניחים מעליות בלינצ’ס שני. גם אותו מורחים ברוטב שמנת ומפזרים חצי מכמות המלзפון. מניחים בלינצ’ס שלישי, מורחים בשמנת ומפזרים חתיכות קטנות של סלמון. מניחים בליצ’ס רביעי, מורחים בשמנת ומפזרים גבינה. מניחים בלינצ’ס חמישי, מורחים בשמנת ומפזרים ביצה. לאחר מכן, באותו אופן וסדר, ממשיכים עם שאר הבלינצ’סים. את הבלינצ’ס האחרון למרוח בשמנת רגילה ללא תוספות. לפזר מעל כדורי מוצרלה וקוויאר.
בתאבון!

שתפו: