מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

  • בצק פילו
  • חמאה
  • סלמון מעושן
  • קוויאר אדום
  • פרושוטו מעדני מניה
  • שמנת 42% (במעדניה)
  • מיונז
  • ביצים
  • בטטה
  • בצל ירוק

הוראות הכנה:

מבצק פילו אפשר להכין לא רק בקלאווה מתוקה, אלא גם אפיטייזר מלוח, מדהים ביופיו וחגיגי בטעמו. עם פילו מאוד קל לעבוד, שכן אפשר לקנות אותו מוכן בכל חנות. אבל מה שהכי מדהים בכל הסיפור הזה, שלהבדיל מבצק עלים המכיל טונה של שומן, העלים של בצק פילו הם נטולי שומן. אנחנו בעצמו מחליטים כמה שומן להוסיף. לגמרי בלי שומן הבצק יצא יבש מדי, אך 30 גרם חמאה אותם הוספתי ל- 10 כוסות, תסכימו איתי, זה בהחלט דיאטטי. מי לא ירצה לטעום כזו מנה? אז תרשמו מתכון.

  • הכינו מראש כוסות קטנים, כמו אלה של מאפינס. מסיליקון, מנייר כסף או מנייר רגיל. אם תשתמשו בכוסות נייר, קחו כמה כוסות ביחד כדי שהם יהיו יציבים יותר.
  • הפשירו בצק פילו. הכי טוב להכניס אותו ללילה למקרר. ככה הוא מפשיר בצורה הכי טובה.
  • מהבצק המופשר לקחת 3 עלים ביחד ולחתוך מהם ריבועים בגודל של כ- 10X10 ס”מ. כל כוס תהיה מורכבת מ- 3 עלים המונחים אחד לשני. מהשלישייה שחתכתם, קחו ריבוע אחד ובעזרת מברשת סיליקון מרחו אותו בחמאה. הניחו עליו ריבוע שני וגם אותו מרחו בחמאה. גם את הריבוע השלישי. את כל שלושת הריבועים הדבוקים הניחו בתוך הכוס. תיישרו בדפנות ובתחתית, אחרת הכוס לא תהיה יציבה.
  • את הכוסות המוכנים לאפות ב- 160 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. לצנן ולהכין מילוי.
  • לכוסות עם סלמון אני קניתי שמנת 42%. מוכרים אותה במעדני מניה על המשקל. אין שמנת טעימה יותר מזו! אבל אתם בהחלט יכולים להשתמש במשהו פחות שומני. בכל כוס להכניס כף שמנת, למעלה לסדר את הדג ולהוסיף בצל ירוק לקישוט.
  • לכוסות עם קוויאר אדום, אני הכנתי סלט ביצים עם מיונז. בכל כוס להניח כף של סלט ומעל להוסיף את הקוויאר. גם כאן אפשר לקשט עם בצל ירוק או סגול.
  • לכוסות עם פרושוטו אני הכנתי בטטה קרה. חתכתי אותה לפלחים דקים, שמתי בתבנית אפייה, מרחתי במעט שמן ומלח והכנסתי לתנור ל- 160 מעלות לכ- 10 דקות. בכל כוס הנחתי כמה פלחים של בטטה וסידרתי יפה פרוסות של פרושוטו, שגם אותו קניתי במעדי מניה. טעמו העדין הפתיע אותי לטובה. בדרך כלל פרושוטו מלוח מדי וזה שקניתי במניה היה פשוט נהדר. לא קשה מדי ובעל גוון מושלם.
בתאבון!

שתפו: