מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

  • ביצים
  • תפוח אדמה
  • נקניק מורטדלה “טעם של פעם”
  • גבינת מוצרלה
  • גבינה צהובה מעושנת
  • שמנת 42% (במעדניה לפי משקל)
  • בצל ירוק
  • שמיר
  • שום
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח

הוראות הכנה:

טוב, אולי זו לא הלזניה הקלאסית שאתם מכירים, אבל זו בהחלט מנה נהדרת עם טעמים איטלקיים קלאסיים וזיכרונות מרוסיה הרחוקה. יש בה הכל, מה שבדרך כלל הולך אצלי בסנדוויץ’. ואני כבר כמעט הכנתי את הסנדוויץ’ ואז… היצירתיות גברה על הרעב, הסנדוויץ’ הפך ללזניה וארוחת הערב הייתה הרבה יותר מיוחדת ומהנה.

אני רק לא סגורה, אם להגיש אותה קרה או חמה? אשמח לתגובות והצעות!

  • לגבי הנקניק, אני ממליצה בחום על מורטדלה של מעדני מאניה “טעם של פעם”. טעימה להפליא ומאוד מזכירה לי את טעם הילדות. שם, במעדניה, גם קניתי גבינה צהובה מעושנת “שוויצרית” – מעולה! והכי חשוב – במאניה יש שמנת 42%. מוצר נדיר ושווה כל אחוז של שומן.
  • תפוח אדמה לבשל עם הקליפה. לצנן, לקלף ולחתוך לעיגולים דקים. את העיגולים לטגן קלות במחבת עם שמן זית וחמאה. לא לשכוח להמליח.
  • את השמנת לערבב עם שום כתוש, בצל ירוק חתוך דק, שמיר ומלח.
  • בתבנית מתאימה להתחיל לסדר שכבות של לזניה. אני ריפדתי את התבנית בניר אפיה כדי שיהיה קל להוציא את הלזניה מהתבנית ולחתוך אותה למנות.
  • שכבה ראשונה: תפוח אדמה, מעליה למרוח שמנת, לסדר עיגולים דקים של מוצרלה, עיגולים של מורטדלה ושל גבינה צהובה. להדק היטב עם הידיים. לאחר מכן סיבוב של תפוח אדמה, שמנת, גבינות ונקניק.
  • זהו, הלזניה מוכנה. אפשר להגיש אותה קרה או חמה. מעל כל מנה למרוח כף של שמנת ולפזר ביצה קשה מגוררת.
בתאבון!

שתפו: