מתכוני פסטות

מצרכים:

  • (ל- 4 שכבות 6-8 מנות)
  • רגו בולונז:
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 גמבה אדומה
  • 3 עגבניות
  • 7 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 800 גר’ בקר טחון
  • 1 כוס מים
  • שמן לטיגון
  • רוטב בשמל:
  • 100 גר’ חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • 100 גר’ גבינת פרמזן או גאודה
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • חצי חבילת דפי לזניה “מקפה”
  • 200 גר’ גבינת פרמזן או גאודה

הוראות הכנה:

את הפלא האיטלקי הזה אני אכין לאורחים היקרים שלי בחגים. כי אין מי שלא אוהב לזניה ואין כמו לזניה טובה למי שבאמת רוצה לפנק את האורחים שלו. רוצים מתכנון? תרשמו.

את כל המצרכים קניתי במעדני מניה. גם בשר בקר מעולה (בקשו מהקצב לטחון אותו פעמיים), גם דפי לזניה של “מקפה”, גבינה, רסק עגבניות וכל השאר.

  • תחילה מכינים רגו בולונז. במחבת על אש קטנה מטגנים קלות את הבצל. מוסיפים שום חתוך דק וקוביות גמבה. מטגנים דקה נוספת. מוסיפים קוביות של עגבניות ומטגנים שתי דקות נוספות.
  • במחבת עמוקה יותר מטגנים בשר. מוסיפים לתוכו את תכולת המחבת הראשונה, רסק עגבניות והתבלינים. מבשלים על אש קטנה עם מכסה כשעה. מידי פעם מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך.
  • מכינים רוטב בשמל. בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים חלב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. המסה אמורה להסמיך. סוגרים את האש ומוסיפים לסיר גבינה מגוררת ומעט אגוז מוסקת.
  • בסיר גדול עם הרבה מים ממולחים מבשלים דפי לזניה. כשהמים רותחים זורקים תלוכם את כל הדפים ולאט לאט מטביעים אותם. מבשלים 5 דקות. שופכים את המים לכיור וממלאים את הסיר במים קרים. שוב שופים ושוב ממלאים במים קרים. תשאירו ככה את הדפים בתוך המים ויהיה לכם נוח לעבוד איתם.
  • מרכיבים לזניה. בתחתית התבנית מוזגים קצת רוטב רגו. מסדרים מעל שכבת דפי לזניה. מעליה מפזרים רוטב בשמל ומעליו רוטב רגו. כך מרכיבים 4 שכבות. על השכבה העליונה לא שמים דפים אלא מפזרים גבינה מגוררת. סוגרים את התבנית עם ניר כסף.
  • מכניסים את הלזניה לתנור למשך חצי שעה בטמפרטורה של 190 מעלות. מסירים ניר כסף ואופים 20 דקות נוספות.
בתאבון!

שתפו: