מתכוני מרקים
מרק עגבניות מוקרם עם קרפלך של מניה
רכיבים:
- בצל גדול חתוך לקוביות
- כרישה חתוכה לקוביות
- בטטה בינונית חתוכה גס
- 2 שיני שום מגורדות
- קילו עגבניות יפות
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית סוכר
- ליטר וחצי מים
- שמנת לבישול 10%
- 3 כפות בזיליקום קצוץ
- 1/2 קוביית גבינת עיזים מגורר גס
- שקית קרפלך “למרק” של מניה או קרפלך גבינה (הוראות הכנה רשומים על האריזה)
הוראות הכנה:
- למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.
- בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, להוסיף את הבצלים הקצוצים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות. להוסיף את השום המגורד ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
- להוסיף את הבטטה, לחתוך גס את העגבניות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ מהבזיליקום. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.
- בינתיים אפשר להכין את הקרפלך. לטחון את המרק, אני אוהבת לטחון גס שיישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.
-
לחלק את המרק לקעריות לפזר את הבזיליקום מעל.
בתאבון!
שתפו: