מתכוני מנות ראשונות

מצרכים:

  • 10 שרימפס מקולף קפוא
  • 1 בצל ירוק לא גדול, החלק הירוק בלבד, פרוס דק
  • 1/2 בצל סגול חצוי ופרוס דק מאוד
  • 1/2 פקעת שומר חצויה ופרוסה דק מאוד + העלים הירוקים הדקיקים שמבצבצים מפקעת
  • השומר קצוצים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק מאוד
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון או ליים
  • 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
  • זרעים ומיץ סחוטים מ-2 עגבניות בשלות
  • קורט נדיב של מלח גס
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • שוטפים את השרימפס.
  • מערבבים בקערה את כל החומרים.
  • מוסיפים את השרימפס ומערבבים טוב.
  • מכסים בניילון נצמד ומאחסנים שעה או יותר במקרר, לכבישה וספיגת טעמים.
  • בשר השרימפס שנכבש על ידי הלימון והמלח מקבל גוון ורדרד, שמודגש עוד יותר ע”י הוורדרדות של מיצי העגבניות, והופך רך, מעודן ומלא טעמים.
  • המתיקות העדינה של השומר מדגישה את מתיקותו של בשר השרימפס.
  • מגישים קר-קר מהמקרר, רצוי לצד דרינק קייצי, ונהנים מכל רגע.
בתאבון!

שתפו: