מתכוני סלטים

רכיבים:

  • טונה
  • ביצה
  • מיונז
  • שמיר
  • בצל ירוק
  • מלפפון
  • פלפל אדום
  • ירקות
  • זיתים
  • לימון כבוש
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

אם לשפט לפי התכולה בארונות המטבח של הישראלים, כשבכל אחד מהם ללא יוצא מן הכלל אנחנו נמצא כמה קופסאות של טונה, נגיע למסקנה שסלט טונה הוא הסלט הישראלי האהוב ביותר. כי הוא לא רק מזין ובריא הן לילדים והן למבוגרים, אלא גם כי מקופסת טונה אפשר בקלות להכין אינסוף סוגי סלטים טעימים להפליא. לכל טעם וריח.

ואיזה סלט טונה אתם הכי אוהבים?

סלט טונה עם ביצה, שמיר ובצל ירוק

את הטונה לערבב עם ביצה חתוכה. להוסיף שמיר ובצל ירוק קצוצים, מלח ופלפל לבן. לתבל במיונז. אני השתמשתי במיונז על בסיס שמן זית. מצאתי אותו במעדני מניה. הרבה יותר טעים ממיונז רגיל. ממליצה בחום.

סלט טונה עם מלפפון חמוץ ופלפל קלוי

את הטונה לערבב עם חתיכות של פלפל מתוק קלוי. בשביל זה, את הפלפלים השלמים צריך לאפות בתנור כ- 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. כשהם יהיו רכים, הוציאו אותם וצננו. נקו מהגרעינים והקליפה. אפשר להכניס אותם לצנצנת, להוסיף שמן זית, כמה טיפות חומץ בלסמי, שום, פלפל שחור וענף טימין. יהיה לכם אחלה סלט פלפלים.

לטונה עם הפלפלים להוסיף קוביות קטנות של מלפפון חמוץ. אני בדרך כלל קונה במעדני מניה מלפפונים של Vita. יש להם טעם של מלפפונים אמיתיים והם לא מלוחים מדי. אפילו הילדים אוהבים אותם.

סלט טונה עם ירקות ושמן זית

את הטונה לערבב עם קוביות של אבוקדו, עגבנייה, צנון ובצל סגול. להוסיף מיץ מלימון טרי, שמן זמין, מלח ופלפל שחור גרוס.

סלט טונה עם עגבניות, לימון כבוש וזיתים

את הטונה לערבב עם רסק עגבניות. להוסיף חתיכות של עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית, חתיכות קטנות של לימון כבוש וזיתים. לתבל במלח וסוכר. אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה או צ’ילי.

בתאבון!

שתפו: