חותכים את הבסיס של הברוקולי ומשרים את כולו בתוך סיר על לרתיחה, יש לשמור על צורת הפרחים ולא לחתוך אותם בתוך הסיר.
לאחר שהברוקולי מוכן (רך אך לא רך מידי) יש לשים אותו במים קרים ולהשאיר אותו להתקרר.
לאחר מספר דקות יש לחתוך את כל הפרחים של הברוקולי ולהשאיר רק את הגזע ללא הפרחים. את כל הפרחים יש לשים בצד.
השלב הראשון:
לוקחים סיר עם מים ומרתיחים עם כף מלח גס, לאחר הרתיחה יש להכניס את כל השקית של הפסטה ולבשל אותה עד שהפסטה רכה אך לא רכה מידי.
מוציאים את הפסטה מהסיר ושופכים לתוך מסננת ושוטפים עם מים קרים עד שהפסטה לא דביקה ושמים בצד.
השלב השני – הכנת הרוטב עם הפטריות והבצל:
לוקחים מחבת גדולה או סיר מטפלון רחב ושמים בה בערך 4 כפות שמן. מכניסים את הבצל החתוך לעיגולים ואת הפטריות החתוכות ומערבבים עד שכל השמן נכנס.
מוסיפים את רוטב השמנת או השמנת עם הפטריות ומערבבים עד שהנוזל הופך להיות נוזלי אך לא נוזלי מידי. מוסיפים את המלח והפלפל וטועמים. (אפשר להוסיף כפית מרק פטריות).
לאחר שהנוזל מוכן מכניסים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב. ואז מוסיפים את הפרחים של הברוקולי לפסטה ומערבבים ביחד עם הרוטב.
להשלמת המנה יש לקחת פרמז’ן ולפורר על הפסטה מלמעלה כשהיא חמה.