מתכוני בשר

מצרכים:

  • 2 ק”ג בייבי ריבס של מעדני מניה (מבשר לבן ללא שומן)
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 ראש שום חצוי לשניים
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 1 כוס בירה
  • ½ כוס יין
  • 1 כוס מים

לרוטב הויסין:

  • 100 גרם סוכר חום
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 3 כוסות מיץ עגבניות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • ½1 כפות של שום כתוש
  • 2 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
  • ½ כפית פלפל שטה גרוס
  • 1/3 כוס סויה
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • ½ כוס רוטב הויסין תאילנדי
  • ½ כוס קטשופ
  • 100 גרם קורנפלור + 2/3 כוס מים

הוראות הכנה:

  • מניחים כ 10 עד 12 נתחי בייבי ריבס בתבנית
  • מצפים את הבשר בתבלינים הרשומים
  • מוסיפים יין ,בירה ומים ומכניסים לתנור לבישול של 3.5 שעות

לרוטב

  • שמים את כל החומרים בסיר (למעט הקורנפלור והמים) ומביאים לרתיחה
  • מבשלים על אש נמוכה כ – 20 דקות נוספות
  • ממיסים את הקורנפלור והמים הקרים ויוצקים לאט לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב, מבשלים עוד כ – 5 דקות ומכבים את האש

להרכבת המנה

  • מחממים את הספריבס בגריל, מברישים אותו היטב ברוטב ההויסין החם ומגישים מיד
  • ניתן לצלות את הספריבס המבושלים עם רוטב ההויסין בציפסר ובגריל. יש לשים לב לא לייבשו
בתאבון!

שתפו: