מתכוני בשר
ספריבס מהגריל ברוטב הויסין
מצרכים:
- 2 ק”ג בייבי ריבס של מעדני מניה (מבשר לבן ללא שומן)
- 100 גרם סוכר חום
- 1 ראש שום חצוי לשניים
- ½ כוס רוטב סויה
- 1 כוס בירה
- ½ כוס יין
- 1 כוס מים
לרוטב הויסין:
- 100 גרם סוכר חום
- 100 גרם סוכר לבן
- 3 כוסות מיץ עגבניות
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- ½1 כפות של שום כתוש
- 2 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
- ½ כפית פלפל שטה גרוס
- 1/3 כוס סויה
- 1 כף חרדל דיז’ון
- ½ כוס רוטב הויסין תאילנדי
- ½ כוס קטשופ
- 100 גרם קורנפלור + 2/3 כוס מים
הוראות הכנה:
- מניחים כ 10 עד 12 נתחי בייבי ריבס בתבנית
- מצפים את הבשר בתבלינים הרשומים
- מוסיפים יין ,בירה ומים ומכניסים לתנור לבישול של 3.5 שעות
לרוטב
- שמים את כל החומרים בסיר (למעט הקורנפלור והמים) ומביאים לרתיחה
- מבשלים על אש נמוכה כ – 20 דקות נוספות
- ממיסים את הקורנפלור והמים הקרים ויוצקים לאט לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב, מבשלים עוד כ – 5 דקות ומכבים את האש
להרכבת המנה
- מחממים את הספריבס בגריל, מברישים אותו היטב ברוטב ההויסין החם ומגישים מיד
- ניתן לצלות את הספריבס המבושלים עם רוטב ההויסין בציפסר ובגריל. יש לשים לב לא לייבשו
בתאבון!
שתפו: