מתכוני מתוקים ומאפים

מצרכים:

  • חבילת ביסקוויטים
  • מנת אספרסו
  • חצי כוס חלב

לקרם:

    2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
    1 כוס חלב
    1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
    2 כפות סוכר

לציפוי שוקולד:

    100 גרם שוקולד מריר
    125 מ”ל (½ מיכל) שמנת מתוקה


הוראות הכנה:

  • מערבבים בכלי שטוח את החלב עם האספרסו
  • מקציפים חלב, שמנת, אינסטנט וניל וסוכר לקרם יציב
  • ממיסים בסיר קטן או במיקרו בפולסים קצרים שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים למסה חלקה.
  • מרכיבים – טובלים את הבסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית תבנית בגודל 30X20, מעל שופכים 1/3 הקרם ומשטחים לעובי אחיד. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (סה”כ שלוש שכבות).
  • מצננים את העוגה כדי שהקרם יתייצב לשעה. שופכים מעל את שכבת השוקולד (אם צריך מחממים אותה מעט שתהיה נוזלית) משטחים בעדינות ומצננים עד להגשה.