מתכוני בשר

מצרכים:

מצרכים לבשר:

נתח פסטרמה אסאדו בקר או בליק בקר של מעדני מניה

מצרכים לרוטב:

  • 3/4 כוס יין אדום/לבן
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס לקוביות
  • 1/2 ליטר ציר בקר (כף וחצי גדושה של משחת ציר בקר לחצי ליטר מים חמים)
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 25 גרם רצועות פיטריות שמפיניון טריות
  • 15 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מטגנים בשמן את הבצל החתוך עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים ציר הבקר, הפטרוזיליה, הסלרי ופיטריות השמפיניון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך שעה.
  • מוסיפים את היין ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה שנייה. מוסיפים את הקמח, החמאה ומבשלים למשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב ובסיומם מוסיפים מיץ לימון ופלפל לפי הטעם.
  • מסננים את הרוטב במסננת ומגישים אותו חם על הפסטרמה.
  • הוראות הכנה לפסטרמה: יש לחמם את הפסטרמה בתנור בטמפ’ של מעלות 150 למשך 25 דקות.
  • לפרוס את הבשר לפרוסות ולצקת עליו את הרוטב.
  • מומלץ לקשט את המנה עם ירקות מאודים. המנה מתאימה במיוחד להגשה בתוספת אורז או שעועית ירוקה.
  • בתאבון!
בתאבון!

שתפו: