מתכוני בשר
אסדו בקר ברוטב יין
מצרכים:
מצרכים לבשר:
נתח פסטרמה אסאדו בקר או בליק בקר של מעדני מניה
מצרכים לרוטב:
- 3/4 כוס יין אדום/לבן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים גס לקוביות
- 1/2 ליטר ציר בקר (כף וחצי גדושה של משחת ציר בקר לחצי ליטר מים חמים)
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- גבעול סלרי קצוץ
- 25 גרם רצועות פיטריות שמפיניון טריות
- 15 גרם קמח
- 50 גרם חמאה
- 2 כפיות מיץ לימון
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מטגנים בשמן את הבצל החתוך עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים ציר הבקר, הפטרוזיליה, הסלרי ופיטריות השמפיניון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך שעה.
- מוסיפים את היין ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה שנייה. מוסיפים את הקמח, החמאה ומבשלים למשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב ובסיומם מוסיפים מיץ לימון ופלפל לפי הטעם.
- מסננים את הרוטב במסננת ומגישים אותו חם על הפסטרמה.
- הוראות הכנה לפסטרמה: יש לחמם את הפסטרמה בתנור בטמפ’ של מעלות 150 למשך 25 דקות.
- לפרוס את הבשר לפרוסות ולצקת עליו את הרוטב.
- מומלץ לקשט את המנה עם ירקות מאודים. המנה מתאימה במיוחד להגשה בתוספת אורז או שעועית ירוקה.
- בתאבון!