מתכוני בשר

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר צוואר לבן
  • 200 גר' גבינת גאודה
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות לחם לבן או 4 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות שמפניה או יין לבן
  • 3-4 ענפי טימין
  • 1 ענף קטן של רוזמרין
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • קמצוץ פלפל שחור

מתלבטים איזו מנה בשרית להכין לנובי גוד? יש לי בשבילכם מתכון מנצח למנה חלומית – רולדת צוואר לבן במילוי שמפניה עם גבינת גאודה ותבלינים.
למה זו מנה חלומית? כי נתח הצוואר נחשב לאחד הנתחים העסיסיים והטעימים ביותר שיש. בזמן שהוא יהיה בתנור הבית שלכם יתמלא בארומה משגעת וכשהוא יצא מהתנור האורחים שלכם ילקקו אצבעות. מה גם, את המנה הזו נורא פשוט להכין – מערבבים את מרכיבי המילוי, מסדרים אותו על הבשר, מגלגלים ולתנור.

הכנה:

  • במעדני מאניה (אני רק שם קונה את הבשר, כי הוא תמיד טרי ואיכותי, מגיע הישר מחוות הגידול לחנות) בקשו מהקצב לפרוס את נתח הצוואר לרולדה.
  • להכנת המילוי גרדו את הגבינה הצהובה, הוסיפו לקערה ביצה, פירורי לחם, שמפניה, טימין, רוזמרין, אורגנו ופלפל. ערבבו היטב.
  • את המילוי שטחו בעובי אחיד על נתח הבשר הפתוח וגלגלו לרולדה. קישרו אותה היטב עם חוט שפגט חום, ככה שלא יהיו פתחים.
  • הניחו את הרולדה על תבנית אפייה מרופדת בנייר. מרחו במעט שמן, תפזרו מלח וסוכר. הכניסו לתנור לחום מקסימלי לכ- 40 דקות. הוציאו את התבנית, סגרו אותה היטב עם ניר כסף והחזירו לתנור לשעה נוספת. כשהבשר יהיה מוכן אל תפרסו אותו מיד. תנו לו לנוח כרבע שעה.
בתיאבון ושנה אזרחית מוצלחת!

שתפו: