מתכוני בשר

מצרכים:

  • אורז לבן
  • שוקי עוף
  • שורשי פטרוזיליה
  • חבושים
  • שיני שום
  • ערמונים
  • בהרט
  • אבקת שום יבש
  • אבקת קינמון
  • סוכר חום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • סירופ רימונים
  • סירופ תמרים
  • שמן

לפני הרבה, הרבה שנים, אי שם במדינה רוסית מושלגת, מוקסמת מסיפורי לשחרזאדה… ככה בדיוק דמיינתי את האורז שהגישו בארמונו של המלך שארייאר. מתובל בבהרט. ארומטי וחושני. גרגיר עטוף בתשוקה ומסתורין. לפני כמה ימים, בהיותי עומדת בתור במחלקת הבשר של מעדני מאניה בבת ים, המוכר האדיב בשם ראשיד, מציע לי פולק'ה עוף נהדרים. איך הוא ידע שרק אתמול קניתי בהרט טרי בשוק?! לקחתי את העוף, רצתי לביתי והכנתי תבשיל אגדי, בטעם של זיכרונות מאלף לילה וליה. אז קבלו אותו: אורז מתובל בבהרט, עם שוקי עוף, שורשי פטרוזיליה וחבושים מקורמלים בטעם רימונים ותמרים

הכנת התבשיל:

  • בקערה או שקית ניילון מערבבים את שוקי העוף יחד עם כמה כפות שמן, מלח, פלפל ואבקת שום. מוציאים מהשקית ומסדרים בתבנית אפייה. לאותה שקית מוסיפים עוד שמן, קצת קינמון, סוכר ומערבבים יחד עם פלח חבושים, שיני שום שלמים ושורשי פטרוזיליה קלופים. גם את זה שופכים לתבנית יחד עם העוף.
  • אופים בטמפרטורה מקסימלית כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור ושופכים לתוך התבנית כחצי כוס מים רותחים. מחזירים לתנור לחצי שעה נוספת.
  • מכינים אורז. על כל כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים, 1 כפית בהרט, 1 כפית מלח, 1/2 כפית סוכר ולא פחות מ- 4 כפות שמן. אורז מאוד אוהב שמן, אז פרגנו לו.
  • מכינים רוטב לזיגוג. מערבבים בכמויות זהות סירופ רימונים וסירופ תמרים.
  • כשהעוף מוכן, שופכים את נוזלי התבנית לתוך האורז המוכן. בעזרת מברשת סיליקון מושכים את העוף והירקות ברוטב. מחזירים לתנור לכמה דקות נוספות, עד שהכל יקבל צבע קרמלי יפה. הכי טוב, להכניס את התבנית מתחת לגריל.
  • את האורז מסדרים על צלחת הגשה גדולה. למעלה מניחים את שוקי העוף, החבושים, השורשים והערמונים. לתוך התבנית האפייה הריקה שופכים עוד טיפה מים רותחים ואת הכל שופכים מעל האורז.
בתאבון!

שתפו: