מתכוני דגים

מצרכים:

  • 2 ק”ג דג קרפיון
  • 2 ביצים
  • 3 בצלים בינוניים
  • 2 גזרים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 סלרי קלוף
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מפרידים את הקרפיון לפילטים. את הראש, העור והעצמות שהופרדו מכניסים לסיר עם סלרי, פטרוזיליה, 2 בצלים, גזרים, מלח, פלפל וסוכר.
  • מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. בזמן הבישול טוחנים את הדג עם בצל, ביצים, קמח מצה, מלח ופלפל.
  • מכינים מהתערובת קציצות ומכניסים אותן לסיר עם ציר הדגים. מביאים שוב לרתיחה ולאחר מכן מבשלים למשך כשעה וחצי.
  • בסיום הבישול, יש להפריד בין הקציצות לציר, לשים את הקציצות על הצלחת ולהוסיף את הציר עד מחצית של הקציצות. לקשט בגזרים ולהכניס למשך הלילה. רצוי להגיש בתוספת חזרת.
  • בתאבון!