מתכוני דגים
מצרכים:
- 2 ק”ג דג קרפיון
- 2 ביצים
- 3 בצלים בינוניים
- 2 גזרים
- 1 כוס קמח מצה
- 1 סלרי קלוף
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 כפות סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מפרידים את הקרפיון לפילטים. את הראש, העור והעצמות שהופרדו מכניסים לסיר עם סלרי, פטרוזיליה, 2 בצלים, גזרים, מלח, פלפל וסוכר.
- מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל. בזמן הבישול טוחנים את הדג עם בצל, ביצים, קמח מצה, מלח ופלפל.
- מכינים מהתערובת קציצות ומכניסים אותן לסיר עם ציר הדגים. מביאים שוב לרתיחה ולאחר מכן מבשלים למשך כשעה וחצי.
- בסיום הבישול, יש להפריד בין הקציצות לציר, לשים את הקציצות על הצלחת ולהוסיף את הציר עד מחצית של הקציצות. לקשט בגזרים ולהכניס למשך הלילה. רצוי להגיש בתוספת חזרת.
- בתאבון!